„V podstatě došlo na to, o čem se neustále bavíme, že je třeba dát góly. A když se dají, tak nejen výsledek, ale i hra vypadá úplně jinak," podotkl kouč Jiří Fedur, než připomněl komplikace ve třetí části: „Za stavu 4:1 jsme si zápas nebezpečně zkomplikovali!" zdvihl ukazovák. Hrozilo, že body uniknou nováčkovi mezi prsty. Jihočeši mají nevydařené třetí třetiny pořád v hlavách. „Kluci si za bojovnost a vůli po vítězství zasloužili vyhrát," cení si Jiří Fedur skalpu týmu, který ještě minulý týden vedl tabulku.

Druhou periodu Českobudějovičtí vyhráli 3:0 a byla to z jejich strany zatím nejvydařenější třetina. Bílek se trefil nad Matouškovo rameno; Cikán při přesilovce  ukázal důraz před brankou; do třetice potěšili kombinační akcí Hanzal s Bártou. Nováček své šance náhle proměňoval s překvapivou lehkostí. „Rád bych upozornil na to, že jsme nastoupili v sestavě, jakou bychom si s Rudou (Suchánkem) asi představovali. Ještě bychom ji doplnili o jednoho beka, ale už to vypadá lépe. Možná je pozdě, ale pořád máme před sebou ještě hodně zápasů. Není třeba házet flintu do žita," přemítá českobudějovický trenér.

Servismani jako by chtěli vzkázat, že se nechtějí po zbytek sezony měřit s Jindřichovým Hradcem u dna tabulky, ale výkonnostně se přibližují týmům nad sebou. Další utkání potvrdí, zda to je trvalý trend.