V první třetině měli domácí navrch a zajistili si dvoubrankový náskok. Už ve 4. min. našel po rychlé akci Heřman zpoza branky kapitána Straku a ten zblízka otevřel skóre. Další šance gólem neskončily, takže se na druhý gól čekalo do 17. min, kdy se dorážkou prosadil šikula Nouza.

Po změně stran poprvé pořádně zahrozili také hosté. Veterán Plášek však nenápadnou bekhendovou střelou orazítkoval jen tyč. V polovině zápasu už to bylo 3:0. A byla u toho znovu řada kapitána Straky, která vyšachovala obranu Šumperka a Nouza mohl napálit svůj druhý gól do již odkryté klece.

Jenže obraz hry se začal brzy otáčet. Do kabin musel zraněný Růžička, domácí střídačka tak točila jen pět beků a na ledě to bylo znát. V přesilovce se trefil nekrytý Berger, po něm Brunec a rázem to bylo jen o gól. Naštěstí se v avizované výhodě prosadil Pajič a vrátil svému týmu pro třetí třetinu dvoubrankový náskok.

O ten ale při po pouhých šestadvaceti vteřinách, když v přesilovce dotlačil kotouč za Bláhova záda Velecký. Naštěstí hosté nabídli Motoru dvojnásobnou přesilovku, Punčochář napřáhl a bylo to zase o dva góly.  Devět minut před koncem se trefil Boháč a definitivně zajistil domácímu celku důležité tři body.

Branky a nahrávky: 4. Jos. Straka (Heřman, Nouza), 17. Nouza (Heřman, Jos. Straka), 29. Nouza (Švihálek, Jos. Straka), 36. Pajič (Chmelíř, Kříž), 46. Punčochář (Suchánek, Pajič), 51. Boháč (Rob) – 31. Berger (Velecký, Haas), 36. Brunec (Vrdlovec, Plášek), 41. Velecký (Haas, A. Holík). Vyloučení 7:10, využití 1:2. Rozhodčí: Sýkora – Belko, Kokrment. Diváci: 4092.

ČEZ Motor: Bláha - Punčochář, Kříž, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Chmelíř - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Jos. Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Bárta, Trummer. Trenéři Rosol a Bělohlav.