To nemohlo mít normální průběh, muselo se přihodit něco mimořádného, napadlo jistě nejednoho příznivce, pokud vyloučil tiskovou chybu.
A skutečně. Vše začalo už tím, že Jihočeši cestovali na západ Čech pouze s brankářem Klestilem a deseti hráči do pole. „O vítězi kvalifikace bylo rozhodnuto a my jsme vůbec neměli v plánu do Sokolova cestovat. Jenomže v tom případě nám hrozila padesátitisícová pokuta," zaskočilo trenéra Tomáše Matušíka nečekané rozhodnutí svazu.
Na to nebyl Tábor vůbec připravený. „Hráčům jsme ještě v pátek oznámili, že do Sokolova se nejede a část z nich si na neděli nasmlouvala práci. To je normální, vždyť hokej je neživí. Kromě toho máme sedm hráčů zraněných," vysvětluje kouč Matušík nízký počet hráčů.
V notně okleštěné sestavě odehráli Kohouti na sokolovském kluzišti vyrovnanou první třetinu. Po dvou třetinách již prohrávali 6:3, ale co hůř, na konci druhé třetiny se hostům zranil Klestil. „Nejprve si stěžoval, že ho píchlo v třísle. Něco podobného se mu přihodilo už v Pelhřimově. Tomáš je ale bojovník a byl odhodlaný v zápase pokračovat. Po kolizi s domácím hráčem však už jeho noha nevydržela a ze zápasu musel odstoupit," popisuje kouč nešťastný moment. Náhradního strážce svatyně Tábor v Sokolově neměl a tak nezbylo, než odehrát závěrečných dvacet minut bez brankáře se šesti hráči v poli.
A góly se začaly sypat. Sokolov se trefil desetkrát a do střelecké listiny se zapsal i brankář Honzík. „Stříleli z dálky golfáky kolem hlavy. Prostě chudáci, co k tomu říct," dodává Matušík.
Z kruté porážky o třináct gólů si však v Táboře těžkou hlavu nedělají. Není také proč. Tábor usiloval o postup do vyšší soutěže podruhé od sezony 2012-13. „Zápas v Sokolově hážeme za hlavu. Máme za sebou další parádní sezonu," přikyvuje táborský trenér.