Jarní teploty a slunce, které utopí puk v kalužích vody - takhle se hlásí v hlubocké Kuki aréně konec hokejové sezony.

V polovině utkání SOP vyjela na led rolba, aby upravila hrací plochu, ale nebylo to nic platné. Když týmy vyšly z kabiny na led, do hry je už rozhodčí nepustil, rozpažil ruce a druhé semifinále předčasně ukončil. Dami Guns tak vyhráli nad hlubockými Kuki Boys doma 6:3 (I. zápas), v odvetě na Hluboké 3:0 a postupují do finále SOP.

Za vítěze se trefili Kreps, Daněk a Zíka. "Už když jsme přijížděli, říkali jsme si, jestli se utkání vůbec odehraje, protože na hřišti byla voda. Ani se nám nechtělo moc hrát, protože je to o zranění. Nakonec se odehrála alespoň půlka, takže jsme si trochu zahráli," uvedl útočník vítězů Dalibor Mikeš.

TAKÉ ČTĚTE: Venku můžeme být uvolněnější, myslí si před čtvrtfinále Luboš Rob

Pro bývalého extraligového kanonýra Václava Krále, lídra Kuki Boys, bylo předčasně ukončené semifinále v kariéře novinkou. "Ještě jsem to nezažil," přiznal vítěz kanadského bodování soutěže. "Mohli jsme to zrušit, ale prý jsme chtěli hrát. Podle mne se vůbec hrát nemělo. Nemůžeme se na nic vymlouvat. Prostě jsme prohráli, musíme to přijmout a poblahopřát soupeři, který nad námi dvakrát vyhrál," vzkázal gentlemansky Václav Král. 

V sobotu Ševětín hostil v Pouzarově hale Hlubokou B a musel v základní hrací době vyhrát, aby si vynutil nájezdy. První duel totiž prohrál kontumačně 0:5 kvůli neoprávněnému startu hráče Broma. Rangers skutečně Hlubokou přestříleli, vyhráli 7:5, a tak semifinále vyvrcholilo nájezdy, které rozhodl pro hosty zkušený obránce Kamil Ťoupal. Očekávané finále ambiciózních nováčků, kteří soutěž oživili, se tedy nekoná: 18. března se poprvé střetnou Dami Guns s Hlubokou B na stadionu v Č. Krumlově (12.30), odvetu přivítá 25. března Hokejové centrum Pouzar (18).