Když přijede Jaromír Jágr, je to pokaždé svátek a bývá vyprodáno. A nic na tom nemění ani fakt, že legendární útočník brzy oslaví už jednapadesáté narozeniny.

Narvaná Budvar aréna aplaudovala Jihočechům, kteří oproti pátečnímu nepovedenému duelu s Karlovými Vary (2:4) zvládli vstup do utkání, ve třinácté minutě vedli už 3:0 a soupeře už nepustili na menší než dvoubrankový rozdíl.

Motor prokázal mimořádnou produktivitu především v přesilových hrách. Dokázal využít čtyři. „V přesilovkách jsme si pomohli, což zápas rozhodlo,“ přikývl i trenér vítězného celku David Čermák. „Využít čtyři přesilovky, to se vám nepovede v každém zápase. Jsme rádi, že se to takhle povedlo,“ dodal.

Kladno na jihu Čech rozhodně nezklamalo. Na střely na branku dokonce vyhrálo 35:26, ale doplatilo na velké množství přestupků proti pravidlům. Poměr vyloučených byl 2:8.

Jaromír Jágr (v modrém) narazil na dvojblok Stuart Percy - Petr Šenkeřík.
Důležitý zápas Motor zvládl a Kladno i s Jágrem vyprovodil šestigólovým přídělem

„Zápas jsme ztratili v prvních deseti minutách. Vlastní nedisciplinovaností jsme domácím dali tři přesilovky a oni je dokázali využít. Pak už si soupeř zápas pohlídal, i když jsme nějaké šance na srovnání měli. Motor nám ale vždycky odskočil. Utkání nám prohrála jen naše nedisciplinovanost,“ ještě jednou zopakoval kladenský asistent trenéra Pavel Skrbek.

Samostatnou kapitolou byl výkon Jaromíra Jágra. Legenda našeho i světového hokeje i po životní padesátce pořád válí a byl vedle další hvězdy Tomáše Plekance nejlepším hráčem kladenského týmu.

V sestavě Motoru v neděli chyběl zkušený útočník Tomáš Čachotský, kterého si stáhl jeho mateřský klub Dukla Jihlava. „S Jihlavou jednáme a doufám, že ho ještě do konce sezony budeme moc využít,“ nechtěl by Čermák přijít o oporu týmu.