Jak se to seběhlo, že jste se na začátek přípravy na další sezony objevil v Českých Budějovicích?
Je to výsledek jednání mého agenta s vedením Znojma. Budějovice o mě projevily zájem, všechny strany se dohodly a já jsem strašně rád, že tady mohu být.

Ve Znojmě jste byl od malička. Chtěl jste už nějakou změnu?
Máte pravdu, že je to můj první přestup. Taková je ale hokejová kariéra, seběhlo se to takhle a jsem rád, že mohu být v Budějovicích.

Berete to jako posun v kariéře dopředu?
Určitě. Česká extraliga je podle mého názoru kvalitnější soutěží než rakouská mezinárodní EBEL liga. Zatím to ještě nemohu nějak moc hodnotit, protože jsem extraligu nikdy nechytal. EBEL je rozhodně kvalitní soutěž, ale extraliga je ještě výš.

Mohl byste přiblížit kvalitu rakouské EBEL ligy a jaké tam třeba chodí divácké návštěvy?
Kvalita je výborná. Je tam spousta zahraničních hráčů, kteří mají zkušenosti i z NHL. Hraje se tam takový kanadský hokej nahoru dolů. Divácký průměr soutěže se pohybuje kolem tří tisíc diváků, ve Znojmě byl dva a půl tisíce. Třeba v Záhřebu, což by asi řekl málokdo, jsou diváci úplní blázni. Hala pro sedm tisíc diváků tam bývá pravidelně vyprodaná, a když hrají ve velké aréně, tak je tam patnáct tisíc lidí. Atmosféra je tam úžasná a hokej také dobrý. Myslím si, že nám účast v EBEL lize hodně dala.

Považujete její kvalitu za vyšší než v případě naší první ligy?
To určitě.

Když jste přijel poprvé do Budějovic, narazil jste na nějaké známé tváře?
Ne. Znal jsem pouze Robina Soudka, který hrával chvíli ve Znojmě. Ten ale v klubu skončil. Pak ještě Martina Pláňka, jenž se mnou přišel ze Znojma. Jinak jsem neznal nikoho.

Hovořili s vámi už trenéři o vaší pozici v týmu? Čeká se, že se budete prát o post jedničky s Pavlem Kantorem?
Kdo bude chytat, to je na rozhodnutí trenérů. To nechávám na nich. Já se budu snažit chytat co nejlépe, abych se do branky dostal co nejčastěji.

Sice je jeho odchod na spadnutí, ale v kádru je ještě nadále také reprezentační gólman Jakub Kovář. Počítáte i s případnou eventualitou, že by v týmu zůstal?
Slyšel jsem, že jedná o odchodu do zahraničí. I kdyby tady zůstal, pro mě se nic nemění v tom, že budu co nejvíce makat, abych se dostával co nejvíce do branky. Kdo bude chytat, to už je na rozhodnutí trenérů.

Co si slibujete od svého nového angažmá?
Co nejvíce se dostat do branky a chytat pokud možno stabilně. Rád bych se ve své kariéře posunul zase o kousek výš.