Co vás postihlo, že jste musel několik zápasů vynechat?
Měl jsem střevní chřipku, tak jsem musel pár dní poležet doma.

Sice jste si asi zároveň i trochu odpočinul, ale byl to přesto nepříjemný výpadek?
Určitě. Mrzelo mě, že jsem z toho vypadl. Po utkání v Karlových Varech jsem se cítil opravdu výborně. Ale i nemoci patří k hokejovému životu. Bohužel.

Co jste říkal výkonům svého kolegy Davida Gáby, jenž ze čtyř duelů vychytal tři výhry?
Sledoval jsem každý zápas, i když jsem byl doma. Gábičovi jsem to strašně přál. Vzájemně se podporujeme a není mezi námi žádný problém. Jsem rád, že to takhle dopadlo a zvládl to velmi dobře. Uhráli jsme důležité body a je super, že nám to klape.

Naskočil jste po pauze ve středu proti Havířovu. Sice jste vyhráli 3:0, ale zachytal jste si docela dost.
Musím říct, že to byl docela svižný hokej a hrálo se celkem nahoru dolů. Chvíli jsme Havířov tlačili my, ale byly i momenty, kdy hosté přitlačili nás. Užíval jsem si to a byl jsem rád, že jsem si po delší době mohl zase v domácím zápase stoupnout do branky. Hlavně, že jsme vyhráli. Byl to super pocit.

V brance jste působil hodně jistě a žádné kotouče z vás nevypadávaly. Cítil jste si při svém návratu po kratší pauze dobře?
Po nemoci jsem si dal několik dní trochu tvrdší tréninky. To mi strašně pomohlo. Asi bylo správně, že jsem si přitrénoval. Cítím se zase o kus lépe.

Na konci zápasu se rozhořelo několik větších potyček. Týkají se podobné záležitosti i gólmanů?
Kluci měli po zápase v kabině nějaké narážky, že jsem se měl také zapojit. Zatím jsem se ale do ničeho takového nepustil. Párkrát jsem o tom přemýšlel. Kdyby se něco většího semlelo, tak bych měl asi také něco podniknout. Ale pořád je to základní část soutěže a raději jsem se udržoval v provozní teplotě, protože do konce zápasu zbývalo ještě nějakých šest minut. Kdyby byl úplný konec, tak bych se třeba do něčeho také pustil.

Schováváte si puky, se kterými vychytáte nulu?
Schovávám. U prvních dvou se mi to nepodařilo. Od té doby jsem si ale řekl, že si chci schovat každý puk, se kterým vychytám nulu. Kluci mi ho teď vzali, za což jsem rád.

Čeká vás duel s Benátkami nad Jizerou, odkud pocházíte a kde jste také v minulé sezoně hostoval. Budete vypisovat do kabiny prémii za případnou výhru?
Určitě bych za výhru něčím do kasy přispěl.

Benátky byly vždycky štikou soutěže. Co říkáte letošním výkonům tohoto týmu, které zůstávají za očekáváním a v tabulce jim patří až třináctá příčka?
V Benátkách se změnil trenér a přišlo tam dost mladých hráčů z liberecké juniorky. Loni tam bylo více starších a hodně kvalitních hokejistů na čele s Vencou Kočím. Letos je to postavené skutečně jen na těch mladých a na to tým také trochu doplácí. Zkušenost jim asi malinko chybí. Ale každý zápas je jiný a může se stát cokoliv. Musíme se dobře připravit, abychom soupeře nepodcenili.

Nějaký zdrcující tlak se od Benátek v Budvar aréně asi čekat nedá. Jsou podobné duely pro gólmany hodně nepříjemné?
Pro gólmana je vždycky nejhorší, když celý zápas jenom stojí v brance a čeká na nějakou ojedinělou šanci soupeře. Není rozhýbaný a je to pak docela složité. I taková utkání se ale člověk musí naučit chytat. Neustále je třeba být koncentrovaný a soustředit se na daný okamžik.