Vzpomenete si, kdy jste naposledy dosáhl hattricku?
Naposledy v mladším dorostu. Později jsem dal častokrát v utkání dva góly, ale většinou jsem se pak nechal unést tím, že mi to jde, a nešel jsem už do toho úplně naplno. Dneska jsem si tak potajmu říkal, že by to mohlo přijít. A přišlo to.

Přišlo to skutečně za minutu dvanáct, protože třetí gól jste dával pouhých čtrnáct vteřin před koncem.
Zase na druhou stranu, kdybych ho nedal, tak by se vůbec nic nestalo. Ale byl jsem šťastný, že jsem ten třetí gól dal. Předtím jsem se netrefil nějakých dvanáct kol a teď se mi podařilo dát ve dvou zápasech čtyři góly. V posledních utkáních naše lajna začala fungovat, začali jsme týmu pomáhat i brankami a jsme za to rádi.

Přilétly na led po vašem hattricku i nějaké čepice, jako je tomu zvykem v NHL?
NHL to není, ale dvě čepice jsem na ledě zahlédl. Za hattrick jsem ale byl rád i bez čepic.

Týmový pokladník Roman Vráblík už se vám přihlásil o příspěvek do kasy za hattrick?
Samozřejmě. Ten nezapomene nikdy. Má tabulky a pečlivě si zaznamenává, kdo má přispět. Mě bude hattrick stát patnáct set korun. Ale dám je rád.

Samotný zápas se pro vás ale nevyvíjel úplně nejlépe, když jste sice začali náporem, ale už ve čtvrté minutě jste prohrávali.
Sice jsme prohrávali, ale cítili jsme, že zápas bychom měli mít pod kontrolou, i když Havířov je nepříjemný soupeř. Ale máme zkušenější tým a věděli jsme, že musíme být v klidu i za stavu 1:1. Jakmile jsme dali gól na 2:1, tak už to bylo v pohodě. V podobných výkonech musíme pokračovat i v dalších utkáních.

Asistent trenéra Radek Bělohlav na pozápasové tiskovce prohlásil, že to byl z vaší strany odmakaný a trpělivý výkon. Rozhodla právě ta trpělivost o vašem vítězství?
Určitě. Soupeře jsme nepouštěli do nějakých přečíslení a moc šancí neměl. Jenom tam byly nějaké nájezdy, které ale Bláža (gólman Ondřej Bláha – pozn. red.) vyřešil perfektně a patří mu za to poděkování. Když gólman není tolik v zápřahu, tak to pro něj není vůbec jednoduché. Stav 1:1 trval poměrně dlouho, ale povedlo se nám potom dát dva góly a třetí třetinu už jsme jasně kontrolovali.

Vaší řadě s Lukášem Žálčíkem a Michalem Švihálkem se skutečně daří. Cítíte na ledě velkou pohodu?
V prvních zápasech jsme se trochu hledali, ale pak jsme si k tomu něco řekli. Příchod Švihase dodal naší lajně klid a jsme rádi, že nám to tam teď padá. Nesmíme ale polevit, abychom týmu co nejvíce pomáhali.

Odehráli jste ve čtyřech dnech tři utkání. Bylo to po fyzické stránce hodně náročné?
Musím říct, že to není tak náročné, když letos hrajeme pořád na čtyři útoky. Loni jsme hrávali častěji na tři, což bylo náročnější. Je začátek soutěže a zvládli bychom klidně i další zápas hned druhý den.

Dostali jste za odměnu za tři výhry den volna?
Volno máme, ale bylo dopředu plánované. Většina kluků si už minulý týden plánovala na středu nějaké své aktivity.