Budějovický Budvar a hokej ve městě pod Černou věží, to je dlouholeté a pevné spojení. Spolupráce mezi pivovarem a hokejovým klubem funguje i nadále k velké spokojenosti obou stran. „Aktuálně máme s Motorem podepsanou čtyřletou smlouvu, která platí do roku 2018. Letos běží druhý rok jejího trvání," informuje brand manager Budějovického Budvaru Tomáš Pintér.

Součástí spolupráce bylo i pozvání na prohlídku pivovaru, které hokejisté s díky přijali. „Hokejisté pro nás loni připravili parádní sezonu, tak jsme je na oplátku pozvali k nám, aby se jim do té nové dobře vstoupilo a opět se jim dařilo," chválí si Pintér spolupráci s hokejisty.

Ti dorazili v hodně silném složení. Nechyběli prezident klubu Roman Turek, generální manažer Stanislav Bednařík, další ze spolumajitelů Aleš Kotalík, trenér Petr Rosol, vedoucí mužstva Ladislav Gula a prakticky kompletní hráčský kádr. Výjimkou byli pouze dva marodi Rok Pajič (angína) a Dan Růžička (záda).

Hokejisté byli z prohlídky Budějovického Budvaru nadšeni, což potvrzuje i jeden z lídrů týmu Tomáš Nouza. „V pivovaru jsem byl vůbec poprvé. Byla to moje první návštěva a jsem rád, že jsem tady mohl být, protože to bylo hodně zajímavé," přikyvoval.

Největší ohlas měla mezi hokejisty tzv. lahvovna s kapacitou čtyřicet tisíc lahví za hodinu. „Je fascinující, jak se tam takové obrovské množství lahví dává dohromady a stroje je tam řadí. Vskutku velký zážitek," oceňuje. „A pak samozřejmě ochutnávka přímo ve sklepě," šibalsky se usměje.

Dobré pivo nemusí být pro vrcholové sportovce tabu a také Nouza si občas s chutí nějaké dá. „Jsem pivař a po zápase nebo k večeři si ho vždycky rád dám. Pivo je můj oblíbený nápoj a nějaké vypiji i v průběhu sezony. Jak už jsem řekl, jedno nebo dvě piva po zápase nebo k večeři vůbec nevadí. Nejlépe samozřejmě Budvar," rozesměje se.

Podobné pocity měl i jeho spoluhráč David Kuchejda, pro něhož se jednalo rovněž o premiérovou návštěvu Budějovického Budvaru. „Ale předtím už jsem byl v Praze v minipivovaru. To se s velkovýrobou v Budvaru vůbec nedá srovnat," jen mávne rukou. Zaujala ho kompletní prohlídka. „Tři sta metrů hluboké artéské studně, sklepy a hlavně lahvová linka. Ta je až neuvěřitelná. Bylo to komplet hodně zajímavé," neskrýval velkou spokojenost.

Pivo si také Kuchejda dá s chutí. „Jsem asi jako každý Čech, pivo mi chutná. Nebudu lhát, že je to jinak. Ale na druhou stranu jsem především sportovec a držím to v nějakém normálu. Musím se samozřejmě hlídat, občas si však s chutí dám," přizná.