Potvrdil to na předsezónní tiskové konferenci, která se uskutečnila ve Špalíčku společnosti Hoch a synové, také prezident klubu Roman Turek. „Cíle se nemění. Chceme postoupit do extraligy. A také bavit naše početné diváky. Hrát AAA hokej, o kterém jsme mnohokrát mluvili. To znamená aktivní, agresivní a atraktivní. Nadále rovněž platí, že chceme zabudovávat do prvního týmu naše vlastní mladé odchovance,“ shrnul bývalý vynikající gólman plány pro tuto sezonu.

Rozpočet klubu bude o malinko vyšší, než tomu bylo v předchozí sezoně. Měl by činit zhruba 58 milionů korun. „Rozpočet se nám daří držet vyrovnaný a máme o něco větší budget na hráčský kádr než loni,“ informoval generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Mládež bude mít v letošní sezoně rozpočet 23 milionů, z čehož je patnáct milionů na mládežnickou akademii a zbývajících osm na žákovská družstva.

Prakticky na stejné výši jako loni zůstává i počet vydaných permanentních vstupenek. Tak trochu očekávané opadnutí zájmu fanoušků po nevydařeném závěru minulého ročníku se naštěstí nekoná. „Je vydáno čtyři a půl tisíce permanentních karet. Z nich je hodně prodaných, ale v tomto počtu jsou započítané také permanentky pro naše partnery, bývalé hráče a mládež,“ upřesnil Bednařík.

Kádr týmu doznal oproti loňsku značných změn. Dvanáct hráčů odešlo, deset nových přišlo. „Věřím, že jsme posílili tak, aby bylo mužstvo silnější než loni,“ přeje si trenér Václav Prospal. „Máme patnáct útočníků, osm obránců a tři brankáře. Jsme rádi, že máme takhle široký kádr. Samozřejmě budeme chtít, aby všichni kluci hráli. Konkurence je však důležitá. Nikdo nebude mít nic jistého,“ vítá kouč širší kádr.

Zatím nechtěl prozradit, který z brankářské dvojice Strmeň – Klouček zahájí sezonu jako jednička. „Důvěru mám v oba naše gólmany. V hlavě už mám, kdo začne, ale říkat to ještě nebudu. Je to stejné jako u hráčů v poli. Oba na každém tréninku bojují o své místo v sestavě. Každopádně máme dva kvalitní brankáře, kterým věříme,“ pochvaluje si Prospal.

Novým kapitánem týmu bude teprve třiadvacetiletý obránce Pavel Pýcha. Pro mnohé překvapení, ale kouč Prospal si za touto volbou jednoznačně stojí. „Kapitána jsme vybrali my s kolegou Alešem Totterem. Žádná demokracie,“ odmítne. „Čenda patří do generace hráčů, která by měla v budoucnosti táhnout českobudějovický hokej dál. Navíc má za sebou vynikající sezonu. Za mě logická volba,“ ujistí.

Sám Pavel Pýcha si nové funkce váží. „Je to pro mě obrovská čest a děkuji za důvěru. Věřím, že mi ostatní kluci pomohou a uděláme výbornou sezonu,“ přeje si.

První Chance liga se letos hraje dle nového formátu. V základní části se šestnáct účastníků střetne dvoukolově každý s každým. Poté bude následovat nadstavbová část, pro kterou se tabulka rozdělí na horní a spodní osmičku. Na závěr se odehraje play off, jehož vítěz si zajistí přímý postup do extraligy.

Vskutku revoluční novinkou tak je, že se nebude hrát baráž. „Tuto novinku jednoznačně vítáme,“ přikývne trenér Prospal. „Ze sportovního hlediska je jednoznačně dobře, že vítěz soutěže přímo postoupí. Celkově se mi líbí systém první ligy. Věřím, že budeme v první osmičce a sehrajeme více kvalitních zápasů se soupeři, se kterými bychom se potom mohli potkat v play off.“

Posuzovat, jak jsou na tom na startu sezony největší protivníci Motoru v boji o postup, Prospal nechce. „To je hodně ošidná otázka,“ namítne. „Viděl jsem osm našich přípravných zápasů, ale neviděl jsem ani jeden ze strany našich soupeřů. Podle kádrů mohou hrát nahoře Poruba, Jihlava, Vsetín, ale klidně i někdo jiný. Staráme se o náš tým a je na nás, abychom nechali na ledě všechno. Cíl je jasný a zodpovědnosti se nezříkáme. Až uvidíme soupeře v ostrých zápasech, tak teprve můžeme soudit,“ nechce se pouštět do předčasných úvah.

Klub myslí také na své věrné fanoušky, kteří zajišťují podstatnou část rozpočtu. „Pro středeční první zápas sezony chystáme zajímavou prezentaci ve spolupráci s Jihočeským divadlem, které slaví sto let. Proto prosíme diváky, aby přišli na utkání alespoň patnáct minut před začátkem,“ vzkazuje fanouškům marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera.

Novinkou je také mobilní aplikace, která by měla přinést fanouškům zvýšený komfort. „Týká se to především mladší generace, která má pořád mobil v ruce. Mohou si díky ní rezervovat vstupenky na své místo, objednat jídlo a dostávat informace o klubu,“ doplnil.