Oba celky nastoupily v rámci projektu Legenda legendám ve speciálních dresech. Jihočeši na nich měli podobiznu obránce Antonína Španingera, hosté Vojtěcha Buriana. Čestné buly vhodil syn legendárního českobudějovického beka Zdeněk Španinger.

Do domácí branky se tentokrát postavil Strmeň a v sestavě poprvé figurovala nová posila z Karlových Varů Raška, který se hned postavil do centru prvního útoku. Na marodce zůstávají útočníci Přikryl s Karabáčkem a obránci Plášil, Pavel a Svach. Místo na soupisce nezbylo na Veselého, univerzál Babka opět zaskakoval v obraně. Hosté přijeli bez svého lídra exbudějovického Pšurného.

Motor začal mohutným náporem a Petrásek v brance soupeře byl od úvodních minut v jednom ohni. Po několika slibných šancích se v 10. min. také poprvé měnilo skóre. Nahození Vydareného šikovně tečoval Prokeš a na změnu dráhy letu kotouče gólman Zubrů reagovat nemohl.

Postupně se ale začali osmělovat také hosté a Strmeň musel ukazovat své nesporné umění. „Vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale to samé se dá říct i o soupeři. Strmič v brance nás podržel. Ve finále je pro nás jednobrankové vedení dobrý výsledek,“ zhodnotil úvodní třetinu útočník Motoru Roman Přikryl, který duel sledoval z novinářské tribuny.

Po změně stran jeho spoluhráči zase trošku přišlápli plynový pedál, ale mohli také inkasovat. Po možnosti Hejcmana kotouč proběhl jen těsně vedle Strmeňovy svatyně.

Motor byl lepší, ale místy hrál až moc na krásu a chyběl mu ten správný hlad po gólech. Allen nastřelil z boku tyč, svůj premiérový gól v českobudějovickém dresu mohl dát Raška, ale ani on Petráska zblízka neprostřelil. Stejně jako chvilku po něm Endál.

Zubři hrozili především z brejků, které ale byly hodně nebezpečné. Po jednom z nich při přečíslení hostí chytil Strmeň Zbořilovi jistý gól. Ve 36. min. se domácí fanoušci přece jen dočkali. V přesilovce vyslal Lytvynov přesným pasem do brejku Doležala, který si elegantně zpracoval puk a dokonalým blafákem zvýšil na 2:0.

„Z naší strany to byla dobrá třetina, kterou jsme zase vyhráli 1:0. Je super, že jsme dokázali využít přesilovku. Sice tam opět byla z naší strany nějaké chyby, ale Strmič v brance nás drží. Věřím, že zápas dotáhneme do vítězného konce,“ okomentoval Přikryl druhou část hry.

Pojistku mohl přidat v úvodu třetího dějství ve vlastním oslabení Prokeš, ale Petrásek jeho střelu po rychlém přečíslení vyrazil. Jenže hosté zápas ještě zdramatizovali. Ve 47. min. po bleskové akci poprvé v utkání prostřelil pozorného Strmeně Navrátil.

Zubry kontaktní gól výrazně povzbudil a před domácí brankou začínalo být docela horko. Pět minut před koncem se všichni domácí hráči zapomněli v útočné třetině a osamocený Číp ze sóla nadvakrát vyrovnal.

Zápas tak dospěl do prodloužení. To netrvalo ani minutu. Gilbert posunul kotouč M. Novákovi, který si pohrál s Petráskem a zavěsil pod horní tyčku.

Branky a nahrávky: 10. Prokeš (Vydarený, Michnáč), 36. Zd. Doležal (Lytvynov, Strmeň), 61. M. Novák (Gilbert, Lytvynov) – 47. Navrátil (T. Doležal), 55. Číp (Hejcman). Vyloučení: 2:4, využití: 1:0. Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Kreuzer, Sedláček. Diváci: 5435.

ČEZ Motor: Strmeň – Suchánek, Vydarený, Allen, Pýcha, Babka, Lytvynov – Prokeš, Raška, Beránek – Holec, Venkrbec, Christov – Zd. Doležal, Kloz, Šimánek – Endál, Gilbert, M. Novák – Michnáč. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Spokojeni můžeme být jen s prvními deseti minutami. Měli jsme vynikající vstup do utkání, ale potom jsme trochu přestali hrát. Sice jsme ve druhé třetině dali v přesilovce druhý gól, ale další šance, abychom odskočili, jsme nevyužili. Za naši pasivitu si soupeř zasloužil vyrovnat, když jsme udělali chyby v útočném pásmu. Za výkon v závěru zápasu a v prodloužení jsme si pro druhý bod došli zaslouženě."

Jakub Grof (Přerov): "S bodem jsme i vzhledem k vývoji zápasu spokojeni. Prvních deset minut jsme byli z mého pohledu až nesmyslně pasivní. Ve zbytku utkání jsme se drželi herního plánu. Hráli jsme účelně, což nám přineslo bod. Chtěl bych ocenit naše fanoušky, kteří nás jezdí povzbuzovat na všechny zápasy a klukům to pomáhá."