Dami Guns, nový tým na hokejové mapě, má nakročeno hned v prvním roce své existence do okresního finále. V prvním semifinále porazil na vedlejší ploše Budvar arény Kuki Boys 6:3 (2:1, 0:1, 4:1) a za týden mu stačí v odvetě na Hluboké k postupu i remíza.

Zatímco Hlubockým chyběl nejlepší hráč celé soutěže Václav Král (a také Vítovec), Dami Guns byli kompletní a vedli zásluhou bratrů Mikešů 1:0 a 2:1. Nouza v nástupu do druhé třetiny svým druhým gólem v zápase vyrovnal. Před odchodem do kabin Zajíček kryl sólo Dalibora Mikeše.

Rozhodla třetí perioda. Kuki Boys využili přesilovkové rozestavení, a sotva Daněk skočil z trestné lavice na led, šli do vedení. Neuplynula ani minuta, když se zcela volný Daněk poklepáním hole přihlásil o puk a trefil přesně - 3:3. Góly Daňka a Daniela Mikeše v přesilovkách pět na čtyři definitivně rozhodly zápas. Pražák střelou, po níž se musel brankář Zajíček červenat, už jen zpečetil výhru Dami Guns.

Na ledě se přiostřilo a emoce vzplály za stavu 6:3, kdy budějovická střídačka naskákala na led a strhla se šarvátka. Dami Guns dvě minuty ve třech úspěšně bránili náskok, a jakmile se vyloučená dvojka vrátila do hry, jela proti jedinému obránci: Dan. Mikeš nahrál Hronovi, jenže Zajíček byl připraven.

Výraznou postavou utkání se stal vedle J. Nouzy útočník vítězů Jiří Daněk. Bývalá opora Nicotransu dva góly dala a na dva přihrála.

Druhé semifinále SOP mezi Hlubokou B a Rangers Ševětín skončilo v neděli smírně 6:6, odveta je v sobotu.

Junioři na Moravě nebodovali

Extraligoví junioři Motoru, kteří se pokoušejí před play off udržet v první čtyřce, aby začali čtvrtfinále na domácím ledě, na Moravě nebodovali. Po páteční porážce ve Zlíně (3:6) padli v sobotu i v Olomouci - 4:6. Střelecky se dařilo Janu Bártovi, jenž zaznamenal celkem tři branky.