Domácí se museli obejít bez trojice zraněných obránců Moravce, Prokopa a Kříže, hosté přivezli exjihočecha Marka a také Třetinu, který ještě nedávno oblékal českobudějovic­ký dres.

Vstup do mimořádně důležitého utkání zvládli Jihočeši dokonale. Kůdela v brance si nejprve připsal první důležitý zákrok při těžké střele Hrdela a na ukazateli času poté nesvítily ještě ani dvě minuty, když Kuchejda mazácky tečoval Platilovu střelu od modré za záda Šimbocha a domácí vedli.

Na druhý gól si diváci museli počkat rovných deset minut a svěřenci trenéra Petra Rosola při něm měli také patřičný kus štěstí. Ve vlastním oslabení se dostal do brejku veterán Šperger a jeho přihrávku na spoluhráče Ferebauera srazil do vlastní sítě obránce Růžička.

Hosté v úvodním dějství hrozili prakticky jenom v přesilovkách, na pozorného Kůdelu však nevyzráli.

Po změně stran tempo hry na chvilku výrazně opadlo. Až přišla 25. min., kdy s velkou chutí hrající Kuchejda vybojoval kotouč, obkroužil branku a bekhendem zavěsil.

Tím nastartoval mohutný a na jihu Čech pohříchu dlouho nevídaný nápor svého týmu, který pořádně nabudil i tentokrát spokojené fanoušky v hledišti. V krátkém časovém sledu se v dobré příležitosti objevili všichni tři členové třetí řady, ale Šimboch i s notnou dávkou štěstí odolal. „Tohle je Motor," znělo po dlouhé době z hlediště. A zaslouženě, protože domácí vývoj zápasu jasně kontrolovali a i nadále se tlačili do šancí. Sladká odměna v podobě čtvrté branky přišla v závěru druhého dějství, kdy svůj premiérový gól v dresu Motoru zaznamenal do odkryté klece Pajič.

V závěrečném dějství se domácí celek soustředil především spíše na pozornou hru dozadu a hlídal si svůj čtyřbrankový náskok. Ke slovu se tak častěji dostávali také Středočeši a Kůdela několikrát potvrzoval svou dobrou formu.

Ale góly dával Motor. Ve 49. min. Vráblík precizně vysunul Kotalíka a domácí kapitán své sólo zakončil utěšenou střelou pod horní tyčku. Skóre uzavřel po další parádní náhře Špergera Vaniš. Brankáři Kůdelovi čtvrtá letošní nula za spolehlivý výkon slušela.

Branky a nahrávky: 2. Kuchejda (Platil), 12. Šperger, 25. Kuchejda, 37. Pajič, 49. Kotalík (Vráblík), 51. Vaniš (Šperger).

Vyloučení 5:6 (navíc host. Petruška 10 min. + do konce), bez využití, v oslabení: 1:0.

Rozhodčí: Svoboda – Koskuba, Šulo. Diváci: 3316.

ČEZ Motor: Kůdela – J. Novák, Pavlíček, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř – Kotalík, Pajič, Dan. Boháč – Melka, Rob, R. Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Šperger, Ferebauer – Přibyl. Trenéři Rosol a Bělohlav.

Hlasy trenérů – Petr Rosol (Motor): „Důležité byly dva rychlé góly, které se nám podařilo dát hned v první třetině. Naši hráči si začali věřit a soupeře jsme pak už k ničemu nepustili. Tři body pro nás mají velkou cenu."

Petr Novák (Beroun): „Nedokázali jsme zachytit úvodní nápor soupeře a hned ve druhé minutě jsme dostali gól. To ovlivnilo celý zápas. Prakticky jsme si nevytvořili žádnou gólovou šanci a Motor vyhrál naprosto zaslouženě."