Jihočeši podali v Edenu velice slušný výkon a zastavili rozjetého soupeře, se kterým poslední dva vzájemné duely prohráli, a ukončili jeho osmizápasovou vítěznou šňůru.

Hosté o své výhře rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:2. „Po předchozích dvou reprezentačních přestávkách nám první zápas ani jednou moc nevyšel, takže jsme rádi, že jsme to tentokrát zvládli. Měli jsme dobrý start. Celému utkání udala ráz hlavně druhá třetina, v níž jsme byli velmi produktivní. Ve třetí už jsme si vítězství pohlídali,“ stručně zhodnotil zápas trenér vítězného celku Václav Prospal.

Domácí kouč Miloš Říha mladší byl zklamán. „Po osmi výhrách jsme měli obrovské sebevědomí, což bylo chvílemi v útoku i vidět, ale do obrany jsme hráli nedisciplinovaně. Soupeř měl spoustu šancí, ve druhé třetině mu to tam napadalo. Motor je silný a vyhrál zaslouženě,“ uznal.

V sobotu se Jihočeši představí na domácím ledě v Budvar aréně střetnou se Vsetínem a hrát se bude o hodinu dříve než je obvyklé. Úvodní buly bude vhozeno už v 16 hodin, aby sportovní příznivci stihli i následné utkání volejbalové extraligy Jihostroj – Beskydy, které bude začínat v nedaleké Sportovní hale v 19.00.