Písek – Základní část první hokejové ligy uzavře svou první kapitolu dnešním třináctým kolem. IHC Písek jede do Havlíčkova Brodu a pokusí se napravit poslední nepovedená vystoupení, díky kterým klesl až na poslední příčku tabulky.
Naposledy Písek nezvládl pondělní domácí zápas s Berounem. „Na tento zápas jsme měli k dispozici hráče půjčené z Plzně a Kladna, ale bohužel jsme toho nedokázali využít.  Nedá se však říci, že by zklamali. Hráli dobře, dostávali se do šancí, ale problémem byla koncovka. Nedali jsme zkrátka gól," vidí důvod neúspěchu v tomto utkání generální manažer Jiří Černý. Jihočeši Berounu podlehli 0:2. Písek prohrál už pět posledních domácích utkání. Přitom právě na domácí zápasy Jihočeši v úvodu soutěže spoléhali a sbírali v nich pravidelně body. Naposledy se jim to povedlo se Šumperkem v rámci třetího kola. Bylo to 19. září a šlo o poslední vítězné vystoupení píseckých hokejistů. Ti od té doby získali jediný bod za prohru s Třebíčí po nájezdech a celkově jim mají pouze sedm.
Píseckým se ovšem nedaří ani venku. Na ledech soupeřů  dosud nezískali ani bod a z šesti venkovních zápasů mají nelichotivé skóre 9:29. „Nevím proč se nám venku tak nedaří. Situaci teprve analyzujeme a věřím, že na příčinu přijdeme," říká Jiří Černý. „Trápí nás také značná marodka. Máme spoustu nemocných a zraněných a zatím nedokážeme tyto hráče bohužel nahradit," říká Jiří Černý.   Klub má velice úspěšné starší dorostence, kteří se v extralize staršího dorostu aktuálně pohybují na druhém místě. Jejich čas ale teprve přijde. A posily zatím nejsou. „Samozřejmě se po hráčích, kteří by nás mohli posílit díváme. My však musíme tvrdě pracovat s hráči, které máme k dispozici nyní," vyjadřuje se k možnosti posílení kádru Černý.
IHC Písek spolupracuje také s extraligovým HC Mountfield. Ale také českobudějovický klub má značné problémy se zdravotním stavem svých hráčů. „V současné době nám nepomůžou. Situace je taková, že si hráče naopak od nás stahují," vysvětluje Jiří Černý.
Dnes tedy hraje Písek v Havlíčkově Brodě. „Nálada v týmu je adekvátní k poslední prohře s Berounem. Na druhou stranu ale kluci hlavy nevěší a nálada je bojovná," přibližuje písecký manažer atmosféru v kabině.