Na jihu Čech se hraje jen jeden zápas, zato ale půjde o pořádný tahák. V Písku se hraje derby mezi domácím týmem a David servisem České Budějovice.

Písku se v této sezoně výsledkově příliš nedaří a v tabulce je poslední. Nepovedl se mu ani sobotní zápas s Pelhřimovem, kterému podlehl 2:3. „Dvě třetiny jsme hráli špatně a chytli jsme se až v poslední třetině. Vyrovnat už jsme ale nedokázali. Nyní si chceme spravit chuť a s David servisem získat tři body. Plný bodový zisk by nám pomohl odpoutat se od posledního místa a přiblížit se play off,“ přeje si trenér píseckých hokejistů David Míka.

Podobně jako sobotní utkání Písku s Pelhřimovem se vyvíjelo i souběžně hrané utkání v Pouzar aréně mezi David servisem a Klatovy. Také v tomto duelu se domácím první dvě třetiny nedařilo. Hokejisté Českých Budějovic rovněž začali šlapat na plné obrátky až v závěrečné třetině, na rozdíl od Písku však dokázali náskok hostujícího mužstva smazat a zápas vyhrát v prodloužení.

Vydřené vítězství hráče i trenéry pozitivně naladilo, před dnešním derby však mají trenéři David servisu vrásky na čele. „Derby bývá vždycky těžké a nyní bude o to těžší, že řadu hráčů máme zraněných. Sám jsem zvědavý, kolik jich přijde večer na trénink,“ říkal včera odpoledne kouč David servisu Jiří Fedur.

V pondělí s týmem netrénovali klíčoví obránci Lukáš Kříž a Petr Zich. „Je to nepříjemné, ale vlastně nás to trápí celou sezonu. Pořád se nemůžeme potkat kompletní,“ zoufá si Fedur. Zároveň však zůstává bojovně naladěný. „Poraženeckou náladu rozhodně nemáme a o výhru se určitě popereme,“ ujišťuje trenér.

Problémy ovšem řeší i domácí kouč, kterému zase chybí kvalitní střelec. Byť ne kvůli zranění, ale zkrátka proto, že v kádru takového útočníka nemá. „Až na zápasy s Pelhřimovem a Táborem, jsme nehráli špatná utkání. Vyrovnané zápasy jsme sehráli třeba doma s Havlíčkovým Brodem nebo se Žďárem nad Sázavou. Doplácíme ale na nezkušenost ve finální fázi. Vypracujeme si dost šancí, avšak neproměníme je,“ kroutí hlavou písecký David Míka.

Ani jeden z kormidelníků ještě nemá jasno, koho dnes pošle do branky.

Českobudějovický brankář Milan Dudáček odstoupil z utkání proti Klatovům po třech obdržených brankách v první třetině. „Za obdržené góly určitě nemohl, na druhou stranu David Němec dochytal zápas opravdu výborně. Ještě se s asistentem Kupkou poradíme, kdo v brance dostane přednost,“ má dilema Jiří Fedur.

Písku pomohl proti Pelhřimovu David Gába, tentokrát však trenérům k dispozici nebude. „Budu se tak rozhodovat mezi Jonášem Štekrem a mladým Richardem Křížem,“ říkal včera písecký kouč Míka.

Zajímavý duel začíná na píseckém ledě v 18 hodin.