V Hokejovém centru Pouzar přivítají v pátek od 20 hodin Božetice. Servismani mají za sebou vydařené utkání ve Vimperku, kde se blýskl hattrickem kapitán Luboš Rob. I když Vimperk je na dně tabulky, svěřenci kouče Jiřího Fedura si vítězství cení. „Podle mne to byl nejlepší zápas za sedm kol," tvrdí trenér. „Utkání nabídlo dobrý hokej, a to neříkám proto, že jsme v něm vyhráli! I soupeř hrál dobře a zaráží mě, že má jen bod. To je pro mě záhadou," kroutí hlavou nad tristní bilancí hokejistů ze Šumavy Jiří Fedur.

Pro páteční duel s Vimperkem David servis nemůže počítat s trojicí nemocných útočníků. „U Davida Jandy je podezření na klíšťovku, což by byl malér. Petr Fleischman má bolavá záda a Jiří Lonsmín onemocněl angínou, takže naše čtvrtá lajna je mimo hru,"  konstatuje šéf střídačky a ujišťuje, že tři formace mu zůstanou k dispozici, a to díky letnímu doplnění kádru. Posily chválí. Jednu jako druhou,  včetně hosta z Veselí Davida Jandy. „Než onemocněl, hrál dobře," o to víc ho mrzí útočníkovy zdravotní patálie.

V duelu s Božeticemi povinnost velí David servisu bodovat naplno. Soupeř si hledá cestičku mezi nejlepší osmičku, domácí jsou čtvrtí. „Samozřejmě beru jedině výhru, ale v žádném případě to neznamená, že si můžeme dovolit Božetice podcenit. To vůbec ne! Nějaké body už také nasbíraly a nedají kůži lacino," varuje trenér Fedur.
V nedělním kole bude jehotým pauzírovat, protože na Hluboké nemají led a v Pouzarově hale je obsazeno.