Navíc nemohli ani trénovat. Úvod ročníku tak neměli vůbec jednoduchý. „Výpadek ale byl jen krátkodobý a zase jsme se do všeho vrátili," na nic se nevymlouvá trenér Vajgaru Milan Kupka.

Jeho svěřenci pak navíc dokázali uhrát dobré výsledky. Chytli se v derby s Milevskem, které porazili 6:2, a bodovali také v dalších třech zápasech. „Vypadlo to, že se dostáváme do stabilní formy," konstatuje zkušený kouč.

Jenže úspěšná série vzala rychle za své. Vajgar pak dvakrát prohrál v domácím prostředí a dobrá nálada byla najednou pryč.

„Pokaždé jsme prohráli po vlastních chybách. To nás trápí," říká Milan Kupka.

V nejbližším utkání se Jindřichův Hradec v sobotu chystá na led Tábora, který je na čele tabulky.

„Jim se daří, nám nedaří. Pojedeme tam tak s respektem a pokorou. Samozřejmě ale nebudeme chtít prodat svoji kůži zadarmo. Chceme odehrát co možná nejlepší zápas."

Jihočeské derby ve druhé  lize hokejoví příznivci v regionu vnímají prestižně.

„Na samotných hráčích ale zatím nepozoruji, že by utkání přikládali zvýšenou důležitost. Protože pro nás jsou v současné situaci obrovsky důležité všechny zápasy."

Mimo jiné působením v nejvyšší soutěži ostřílený kormidelník se nechal před sezonou slyšet, že druhá liga pro něj bude novou soutěží. Nyní už má určitý přehled.

„Myslím si, že jsou v ní mančafty s dobrou, ale i horší úrovní. Vždy to vychází z toho, jaké kádry se klubům podaří dát dohromady. Některé jsou hodně bruslící, některé zase třeba zkušené," přemítá Milan Kupka.

Poslední výsledky

J. Hradec         –          Milevsko                 6:2

Řisuty              –          J. Hradec               3:5

Vrchlabí           –          J. Hradec                3:2sn

J. Hradec         –          Děčín                      4:1

J. Hradec         –          M. Budějovice         3:4

J. Hradec         –          Klatovy                   3:6

Bílina                -          J. Hradec                 2:3