Uplynulé dvě sezony jste strávil v polském Sanoku. V té první jste získali mistrovský titul a vyhráli i Polský pohár. Podařilo se vám loni obě trofeje obhájit?
Neobhájili. V lize jsme vypadli v semifinále play off a v poháru jsme skončili druzí.

Po sezoně jste v Sanoku skončil. Co bylo důvodem?
V Sanoku mi končila smlouva a hlavně kvůli rodině jsem hledal něco blíž. Když se dozvěděli, že už v Sanoku hrát nechci, tak se hned ozvali z dalšího polského klubu Jastrzebie. To je kousek od Ostravy a je to přece jen relativně blíž než Sanok. Zatímco do Sanoku jsem to měl 750 kilometrů, do Jastrzebie  „jen" čtyři sta.

V novém působišti jste sice letošní sezonu rozehrál, ale brzy jste tam skončil. Proč?
Bohužel nám přestali dávat peníze. Chtěli přistoupit ke snižování platů. Tak jsme se vzájemně domluvili, že bude lepší, když skončím a budu si hledat něco jiného.

Zamířil jste rovnou domů do Českých Budějovic?
Přijel jsem do Budějovic a  zastavil jsem se za Radkem Bělohlavem, jestli bych tady nemohl s prvoligovým týmem trénovat, než si najdu jiné angažmá. A nebo, pokud by byl zájem, že bych to v Budějovicích zkusil.

Nakonec jste se dohodli na měsíční zkoušce?
Ano. Domluvili jsme se zatím na měsíční zkoušce s tím, že pokud bych dostal zajímavou nabídku ze zahraničí, tak mohu kdykoliv odejít.

Bydlíte v Břehově nedaleko Českých Budějovic. Hrát doma je pro vás ideální?
Především kvůli rodině jsem rád, že mohu hrát doma. Vážím si toho. S rodinou jsme mluvili o tom, že by bylo nejlepší zůstat tady celou sezonu, ale dobrý je i ten jeden měsíc.

Vaše zápasová premiéra s Ústím nad Labem byla vítězná. Tři body potěšily?
Čekalo se tady na vítězství tři zápasy a je dobře, že to vyšlo. Vítězná premiéra je vždycky lepší.

Byl jste nervózní ze svého prvního zápasu v dresu mateřského klubu?
Nervózní jsem ani nebyl. Problém byl spíše v tom, že jsem s týmem teprve krátce a kluky tolik neznám. Trošku tak vázla komunikace. Ale věřím, že bude stačit pár tréninků a všechno bude v pohodě.

Co jste říkal na první ligu až nevídané atmosféře zápasu?
Atmosféra byla vynikající. Byl jsem se dvakrát na zápas podívat jako divák, takže už jsem to zažil z hlediště. Ale když je člověk na ledě, tak  přímo cítí, jak nás lidi podporují a fandí nám. Jsem rád, že jsme vyhráli a mohli jsme se divákům alespoň takhle odvděčit.

Pondělní trénink jste musel vynechat. Co se přihodilo a není ohrožen váš start ve středečním duelu v Mladé Boleslavi?
Měl jsem teplotu a vypadalo to na zánět dutin.Ten se ale naštěstí nepotvrdil. Zřejmě se jedná jen o lehčí virózu. Snažil jsem se to vyležet. Uvidím, jak se budu cítit. Těžko teď odhadovat. Ale chtěl bych alespoň lehce potrénovat a v Mladé Boleslavi bych rád nastoupil.

Mladá Boleslav je největším favoritem soutěže a navíc nebudete hrát na vlastním ledě. Vnímáte to tak?
Tabulku první ligy samozřejmě sleduji a dobře vím, že Boleslav je největším favoritem soutěže. Navíc tam dlouhé roky hraje jeden z mých nejlepších kamarádů Pepa Jindra, se kterým jsem dlouhodobě v kontaktu, takže informace mám. Je to velice kvalitní tým, který hraje už delší dobu v této sestavě. Pro nás je jen dobře, že budeme hrát s tak silným soupeřem. Každý bod by byl z Boleslavi dobrý.