Jak jste viděl z branky vítězné utkání s Pavlodarem?
Řekl bych, že z naší strany to byl povedený zápas, který jsme si zasloužili vyhrát. Dobře jsme odehráli už předcházející utkání proti Plzni, i když jsme ho prohráli. Z mého pohledu brankáře to nebyl jednoduchý duel. Šlo na mě jenom pár střel. Kluci výborně bránili a soupeř měl málo šancí. Musel jsem se pořád koncentrovat, abych byl připravený.

Několik poměrně těžkých zákroků jste si ale přesto na konto připsal.
Hokej je hra chyb a my jsme jich naštěstí udělali málo. Kluci přede mnou opravdu super bránili. Že se soupeř sem tam dostane do nějaké šance, to se prostě stane. Příležitostí jsme měli rozhodně víc než Pavlodar a mohli jsme dát i více gólů. Byl to z naší strany dobrý zápas směrem dopředu i v obraně.

Jiří Šimánek (vlevo) v souboji s obráncem Pavlodaru Jevgenijem Nestěrovem.
Hokejisté Motoru slaví letošní premiérovou výhru, porazili kazašský Pavlodar

Co pro gólmana znamená vychytaná nula v přátelském utkání?
Každá nula potěší. V soutěžním utkání má samozřejmě o něco větší váhu. Ale zápas s Pavlodarem nám ukázal, že jdeme dobrou cestou. Musíme dál trénovat, poctivě pracovat a pak při nás bude stát i štěstíčko.

Pouštěl jste se do poměrně odvážných manévrů při práci s holí, proběhla i malá domů od spoluhráče. Věřil jste si hodně?
Podobné věci často pilujeme s trenérem gólmanů Standou Hrubcem i s hlavním koučem Václavem Prospalem. Komunikace funguje a rozehrávka klukům v obraně dost pomůže. Jsem rád, že se někdy mohu takhle zapojit do hry.

S Petrem Kváčou se v brance střídáte po celých zápasech. Vyhovuje vám to více než model, podle kterého každý gólman chytá vždy polovinu utkání?
Rozhodně je to takhle lepší. Každý se připraví na celý zápas a v klidu si ho odchytá. Když máte čekat do půlky utkání a pak tam ztuhlý naskočíte, tak to není dobré. Můžete hned dostat hloupý gól, což je špatné pro vás, pro celý tým i pro diváky.

Co říkáte návštěvám na přátelské duely? Na Plzeň přišly více než tři tisíce fanoušků, na Pavlodar o něco málo přes dva. To je na přípravu slušná účast.
Je to úplně super. O to více se těšíme na sezonu, kdy bude lidí chodit ještě více. V Budějovicích byli vždycky super diváci a chtěl bych jim poděkovat, že chodí v takovém počtu.