V této sezoně se Liška vrátil do manažerské funkce v Českých Budějovicích a nemohl si nechat ujít vzájemný duel obou klubů v extralize staršího dorostu.

Chomutov hostil v úvodních zápasech osmifinále play off budějovický Motor a výhodu domácího prostředí využil bezezbytku: vede 2:0 na zápasy. Rozhodující třetí krok, který ho dělí od postupu do čtvrtfinále, se pokusí udělat v úterý (17, případně ve středu od 13 hodin) na jihu Čech.

Jaroslav Liška věří, že není rozhodnuto. "Je to hratelné," soudí, ačkoli právě on nejlépe z Jihočechů zná kvality Pirátů. Mohl by o jeho týmech a hráčích přednášet. "Chomutov má v těchto hráčích generaci, která by mohla dosáhnout na úspěch," podotýká.

O to víc si cení, že letošní bilance mládežníků v extraligách vyznívá pro Motor. "Máme v play off nejen starší dorost, ale i mladší dorost a juniorku, což je pro klub po letech příjemná zkušenost. Chomutov má v play off jen jeden tým," porovnává Jaroslav Liška.

Oba osmifinálové duely v Chomutově sledoval na vlastní oči. "Domácí měli štěstí, že v nájezdech, velké dovednostní soutěži, dokázali ten jeden gól dát, zatímco my ne. V některých fázích zápasu jsme byli lepší," vrací se k úvodnímu souboji. "Byli jsme blízko úspěchu," prohlašuje.

V odvetě nejlepší střelec Motoru Lukáš Matys dokázal snížit na 1:2, ale zbytek třetí třetiny už patříl Pirátům, kteří navyšovali skóre. "Přišly góly v oslabení a od chvíle, kdy soupeř vedl o tři čtyři góly, už byl lepší. Na zvrat nebylo," přiznává Jaroslav Liška.

Za výhrou Chomutova 6:1 stojí i posílení kádru před druhým utkáním. "Měl už všechny hráče pohromadě. Z áčka přišel Lauko a z juniorky Svoboda. Příchodem těchto dvou hráčů síla Chomutova ještě narostla," konstatuje Jaroslav Liška, přesto tvrdí, že Motor může sérii s favoritem zvládnout: "Všichni v to věříme."