Na Slavii jste neodehráli špatný zápas. První třetina byla naprosto vyrovnaná.
První třetina byla dobrá. Hráli jsme dobře do těla a dokázali jsme se udržet v útočném pásmu. O zápas jsme přišli v prvních deseti minutách druhé třetiny, kdy jsme dostali dva góly. Tuto pasáž jsme neodehráli dobře. Potom se to zase zlepšilo, třetí třetina byla z naší strany dobrá, ale domácí už si to pohlídali.

Co se v té druhé třetině stalo, že jste dostali dva slepené góly?
Při prvním jsme špatně pokryli domácí hráče, druhý byl z dorážky. Pak ještě přidali třetí gól z přesilovky pět na tři. Tam jsem musel faulovat, jinak by byl Robinson ve vyložené šanci.

V závěrečném dějství jste se zvedli a bojovali až do konce. Co jste si řekli v kabině po druhé třetině za stavu 0:3?
Věděli jsme, že musíme bojovat. Nahazovat puky přes obránce do útočného pásma a hodně bruslit. Nějaké střely tam byly, ale jeden gól je málo. Na úplném konci druhé třetiny mohl snížit Kuba Suchánek, ale ani jemu to tam ve vyložené pozici nespadlo. Jeden gól je prostě v takovém utkání málo.

Nebyl pro vás problém jako pro centra hrát na křídle?
Na křídle už jsem tady odehrál nějakých osm zápasů a musím se s tím poprat. Ona se sestava hodně točí. Třeba Michal Chovan hrál najednou centra. Mění se to, ale na to se rozhodně nemůžeme vymlouvat.

Co jste říkal na vaše fanoušky, kteří přijeli ve velkém počtu, po celý zápas fandili a přes po porážku vás vytleskávali?
Lidi byli opět skvělí. Máme parádní fanoušky. Jenom škoda, že jsme neurvali vítězství. Ale budeme bojovat, abychom sérii ještě dostali zpátky do Budějovic.