Přestože domácí svatyni hájil gólman prvního týmu, veterán dal David servisu čtyři góly.

Hlubočtí v Pouzarově centru přehráli domácí 9:2 a Ondrejec se na výsledku výrazně podepsal. „Tři neděle, pomalu měsíc jsem netrénoval. Brzdily mě pracovní povinnosti. Ale asi mě úplně nezabrzdily," smál se pod vousy.

V semifinále svému týmu chyběl, naskočil až do finále. Jeho spoluhráči postoupili na nájezdy přes Sharks Český Krumlov a společně mohli zabojovat o velký putovní pohár, i ten menší, který zůstane na Hluboké. „Finále bylo podle představ. Bylo to hezké," říkal Petr Ondrejec.

Vítěze sdruženého okresního přeboru určil jediný finálový souboj v Hokejovém centru Pouzar; první zápas byl uprostřed minulého týdne zrušen kvůli špatné kvalitě ledu na Hluboké.

Na zápas roku Hlubočtí přivezli do Čtyř Dvorů téměř nejsilnější možnou sestavu, kterou ještě vyztužil Petr Sailer. Nechyběl Kamil Ťoupal, uzdravený Ivan Kafka, v útoku hrály prim osvědčené opory Stanislav Bednařík s Petrem Ondrejcem, branku hájil spolehlivý David Dědič…

„Sešli jsme se, a to je znát, bylo to fajn. Klíčoví hráči se uzdravili, to pak máme tři vyrovnané lajny. Člověk má chuť do hry a hokej k něčemu vypadá," liboval si Ondrejec, jenž potvrzoval, že si v koncovce ví rady.

Na konci druhé třetiny ho Ivan Kafka na milimetr přesnou kolmicí vysunul do sóla. Po kličce do bekhendu Petr Ondrejec efektně zvedl puk pod horní tyčku.

Tímto gólem v oslabení Hluboká zvýšila vedení na 6:1. Ani nevadilo, že odvoláním duelu v Kuki aréně přišla o výhodu domácího ledu. „Dva zápasy by byly lepší než jeden. Ale bohužel máme stadion, jaký máme, počasí si s námi zahrálo," konstatoval útočník.

V základní části dokázal porazit Hlubokou jen David servis. V play off klopýtla doma se Sharks – Zambelli Český Krumlov. V Českých Budějovicích Hlubočtí obstarali vítěznou tečku a připomněli si „staré časy".

Startovní pole ale bývalo širší… V uplynulé sezoně SKH přišel také o hlavního rivala: hlubocké Kuki Boys, kteří opustili soutěž a přesunuli se do soběslavské Pickwick ligy. „Když hráli proti nám, fandila Hluboká většinou Kuki Boys," zaznamenal Petr Ondrejec. „My byli méně oblíbení. Přál bych si, aby se Kuki Boys zase dali dohromady a znepříjemnili nám cestu za obhajobou," dává najevo, že mu atmosféra derby dvou hlubockých celků v sezoně chyběla. „Je to škoda. Soutěž byla lepší, když nás v ní bylo třeba deset. Pořád je to ale fajn. Jsme soutěživí, tak bychom měli soutěžit. Je hezké scházet se, trénovat, ale když o něco jde, je to lepší," prohlašuje.

Hokej baví Ondrejce i po padesátce, s ročníkem narození 1964 patří v soutěži k nejstarším. Pardon, k nejzkušenějším. „Je pěkné, když si s mladými můžete ještě zahrát," ujišťuje s úsměvem Petr Ondrejec.