I když Kadilák v závěru vedení pojistil, byl Tejkův gól z 31. minuty vítězný. Radost z něj měl ohromnou. „No jasně! V posledních zápasech základní části jsme se střelecky trápil, tak jsem rád, že to teď vyšlo. Důležitý gól. Honza Bárta mi tam hezky nahrál. Zlomili jsme to a teď jde o to, abychom sérii dotáhli," přál si po utkání Tejko.

V pátek se hraje od 15 hodin znovu. Do žádného utkání play off nejdou junioři s tím, že je čeká lehká práce. Všechny duely s Kladnem jsou zatím bojovné a vyrovnané. „Bylo by dobré, kdybychom v pátek doma vyhráli a měli náskok dvou výher," prohlásil útočník. Kladenští by se v tom případě ocitli na hranici vyřazení a v neděli museli doma za každou cenu vyhrát. Byli by pod tlakem. „Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo ukončit sérii co nejdřív. Hlavní bude zvládnou páteční zápas, protože kdyby se podruhé doma vyhrálo, strašně by nám to psychicky pomohlo," uvažoval Miroslav Tejko.

Oba celky se těžko mohou něčím překvapit. „Leda že by proti nám Kladenští postavili nějaké kluky z áčka," krčí rameny forvard Motoru. „Ale myslím, že jsme s nimi už pár zápasů odehráli, a tak bychom měli vědět, co proti nim hrát."

Motor je ve čtvrtfinále zatím produktivnější. Šance má i soupeř, ale s výjimkou druhého utkání není v koncovce efektivní, jak by potřeboval. „První dva zápasy u nich nás přestříleli. Máme skvělého gólmana, který nás drží. Teď jen, aby se nám střelecky dařilo i nadále," modlí se Tejko.

Ve čtvrtečním utkání došlo k hromadné potyčce po střetu hostujícího hráče s brankářem Paterou. Jihočeši vědí, kdo je jejich největší hvězdou, a hodlají ji bránit. „Půjdou do nás, budou chtít něco změnit, ale Patýse budeme bránit, abychom ho v brance podrželi, protože je naší velkou oporou," ujistil za juniory Motoru Miroslav Tejko.