Klub na Kladně, pokropený Jágrovým příchodem jako živou vodou, bude ve čtvrtek prvním soupeřem juniorů HC České Budějovice. Začíná nová sezona.

K radikální obměně kádru sice nedošlo, o novinky ale nouze není. V týmu například od léta figuruje Slovák Tomáš Mocik, na soupisce jsou i brankáři Gába a Havlátko z dorostu.Naopak odešel, a to je bezesporu největší ztráta,nejlepší útočník Lukáš Sedlák.Ten po draftu do NHL, kde si hovybral Columbus,zamířil do quebecké juniorské soutěže v Kanadě. Rozpadla se tak úderná útočná lajna Švihálek, Sedlák, Rousek, která společně nastupovala i v mládežnických reprezentacích.

Kromě Sedláka chybí bek Jáchym (Poprad) či útočník Sumerauer. Kapitánem týmu bude v této sezoně obránce Martin Semrád, jeden z dorazových hráčů.

Českobudějovičtí hokejisté nastoupí do skupiny Střed a rozhodně se chtějí vyvarovat starostem se záchranou; v loňské sezoně udrželi extraligu až v baráži. Hlavním koučem je Ladislav Kolda, na střídačce ho doplňujímanažer mládeže Aleš Krátoška a také asistent Milan Kupka jakospojka mezimužstvem HC Mountfield a juniorkou. Vedoucím je Jiří Šrámek.