Trenér Motoru Luboš Rob pozoruje, že jak se chýlí základní část ke konci a vrcholí boj o postup do play off, mění se i sestavy týmů v extralize. „Týmy jako Pardubice posilují nyní kádry hráči z áčka, takže čekáme závěr základní části ještě těžší a vyrovnanější," říká kouč Motoru, jehož tým hraje v sobotu na Spartě."Chceme využít toho, že kluci budou odpočatí, a vyhrát," burcuje Luboš Rob, jenž jako aktivní hráč ve Spartě působil a ozdobil tam kariéru titulem.

Juniorka má po návratu Petra Kváči z MS "20" opět plně k dispozici gólmana Jiřího Pateru. "Uvidíme, zda v sobotu budeme mít k dispozici Tomáše Gumana." Po zranění se vrací na led bek Roman Tintěra. "Bude připraven na zápas," potvrzuje Luboš Rob. Po dlouhé pauze začal trénoval se spoluhráči útočník Michal Bláha, ale do hry se vší pravděpodobností ještě nezasáhne. "Přece jen nebyl dva měsíce na ledě," připomíná budějovický kouč.

Jihočeši mají volný pátek, druhý den zamíří do Prahy. Venku se představí i v dalším dvoukole a budou chtít ukázat, že na cizích stadinech se jim v této sezoně daří. O každý z devíti bodů se chtějí ve třech zápasech poprat. "Chceme být úspěšní alespoň na padesát procent, se dvěma výhrami bychom byli spokojeni," neslevuje Luboš Rob z nároků na své svěřence.