Ale nemají, koho burcovat. „Máme chřipkovou epidemii, dvanáct lidí je mimo, tréninky jsme zrušili," mračil se včera kouč Martin Štrba.

Už před sobotním duelem v Jihlavě Motor žádal o odložení, ale neuspěl. „Stav byl stejný, devět kluků mělo horečky, ale na svazu nám řekli, že musíme mít zprávu od hygienika, anebo se kluby musí dohodnout mezi sebou. Jihlava to neakceptovala, tak jsme vytáhli kluky z postele a jeli na zápas," líčí Štrba okolnosti zatím posledního vystoupení Motoru v play out.
V Jihlavě nešťastně podlehl 3:4, vyrovnávací gól dostal necelé dvě minuty před koncem – a půl minuty před koncem Dukla přidala ještě vítězný.

„Zápas se vyvíjel tak, že jsme byli padesát osm minut jasně lepší, přesto jsme prohráli. Dva góly jsme dostali z brankoviště, což by se nemělo stát. Zápas jsme nedotáhli, ale kluci dřeli, bojovali na hranici svých možností!" stojí trenér Štrba za svým týmem, který absolvoval zápas ve značně zdecimovaném stavu.

Svědčí o tom problémy Tomáše Gumana, jenž po pěti střídáních musel z utkání odstoupit. S otcem odjel domů do Roudnice, kde večer navštívil nemocnici. „Zkolaboval a ráno jej vrtulník přepravil do Motola, protože byl v bezvědomí," líčí Martin Štrba a uklidňuje příznivce juniorky, že vše dobře dopadlo: „Tomáš už je doma a je v pořádku."

S horečkami podle kouče hrálo v Jihlavě dalších šest sedm hráčů, a tak není divu, že zazlívá Dukle, že na odklad nekývla. „Tady už nejde o sport. Požádali jsme ji, nebyly v tom žádné fígle, ale Jihlava dělá vše pro to, aby se zachránila, a využila i tohoto našeho stavu," zlobí se.

Po porážce na Vysočině se náskok na poslední místo, které je vstupenkou do baráže, smrskl na tři body. „Ale pořád jsme o krok napřed," připomíná Martin Štrba. „S takovým přístupem a hrou, jakou jsme předvedli v Litvínově a Jihlavě, pořád věřím, že to tým zvládne a do baráže nepůjdeme!" tvrdí přesvědčivě kouč, jenž spoléhá i na výhodu domácího prostředí. „Máme tři zápasy doma, a ty rozhodnou! Věřím, že je zvládneme a do baráže pošleme Jihlavu."

Úterní a středeční trénink zrušil, hráči dostali volno. Svolá je znovu až ve čtvrtek a bude zvědav, kolik zdravých juniorů dorazí… V sobotu se po dohodě s Olomoucí nehraje.