Člen týmu Jakub Eliáš včera přišel do Arpidy s dárkem – symbolickým šekem na 46 800 korun. Je to výtěžek z prodeje kalendářů s fotkami hráčů David servisu Č. Budějovice B a dětí z Arpidy.

Na vážné téma vznikly nevážné fotografie. Třeba červen: na strojené autogramiádě se klučina v dresu, evidentně hokejová hvězda, podepisuje fanynce do výstřihu.

V září hráči stojí frontu, aby jim mladík nabrousil brusle, a další měsíc patří oslavám v kabině s nezbytným pohárem. „Podle toho alespoň můžeme vidět, co vás na tom hokeji nejvíce baví," utahoval si na neformálním setkání ředitel Arpidy Marek  Wohlgemuth z Jakuba Eliáše a odpovědí mu byl upřímný smích.

Zajímalo ho, kdo situace pro kalendář vymýšlel. „Témata byla mojí invencí a vše jsme dolaďovali na místě s fotografem Jirkou," líčil patron akce Jakub Eliáš, jenž vzal projekt za svůj a jeho organizaci, včetně slavnostního křtu a dražby, věnoval svůj volný čas, a dokonce dny dovolené.

Cílem hokejistů bylo udělat radost postiženým dětem, nezištně pomoci. Potlesk. „Je to za námi. Jsem spokojen," chválí si Jakub Eliáš. Všichni ocenili, že myšlenku dotáhl do  konce.

Včera si v doprovodu šéfa Arpidy prohlédl zařízení a spoluhráčům bude tlumočit pozvání pro celý tým David servisu. Hokejisté se chystají, že oplatí dětem návštěvu.

Rozhodnutí, co s těmi bezmála padesáti tisíci udělat, nechal útočník David servisu na vedení. Konkrétní přání neměl. „Mělo by to být něco, co by děti viděly a co by jim pomohlo, když se na kalendáři samy podílely," nastínil.