Trenér Pavel Předota již po zápase s Pelhřimovem avizoval, že se bude asi muset obejít bez zkušeného Suchánka, který duel s Pelhřimovem nedohrál pro zranění. „Zápas s Pelhřimovem nám vzal až moc sil a hlavně Rudu Suchánka. Zkusil to při rozbruslení, ale zranění mu nedovolilo nastoupit,“ doplnil k neúčasti zkušeného harcovníka v sestavě trenér Předota.

Táborští zvládli i páté sezónní derby s Pískem, tentokrát na jeho ledě. IHC Králové Písek - HC Tábor 4:7.
VIDEO: V prestižním derby jihočeských rivalů nakonec Tábor ve své roli obstál

Trenéři dopředu upozorňovali hráče, aby si dali pozor na začátek zápasu. Soupeř si však vytvořil dvoubrankový náskok. „Měli jsme v první třetině šanci na vyrovnání na 2:2, ale tu nedali, naopak soupeř přidal třetí gól a v dalších třetinách si výhru pohlídal,“ komentoval duel trenér.

I přes vysokou porážku našel Pavel Předota v zápase pozitivní moment: „I přes šest obdržených branek musím pochválit za kvalitní výkon gólmana Robla.“

Nejenže Vimperští nepřivezli body, ale navíc musejí znovu počítat ztráty v sestavě. „Tentokrát nedohrál Jirka Sitter. Jsou v tom vazy a do dalšího zápasu to s jeho startem nevidím vůbec dobře. Uvidíme, zda se dá dohromady Ruda Suchánek,“ posteskl si nad dalším zraněním trenér.

Ilustrační snímek.
Pelhřimovský lídr deklasoval Vajgar, uspěl i druhý Krumlov

V dalším kole jedou Vimperští na led Radomyšle, která bojuje o druhé místo pro play off. „Radomyšl hraje výborně. Ale hrát se dá s každým. Když zopakujeme výkon proti Pelhřimovu, tak můžeme uspět,“ burcuje hráče trenér Předota.