Největší hvězdy soutěže Václav Král a Miroslav Dvořák ml. dali proti David servisu B po dvou gólech, ale tentokrát zůstali ve svém snažení poněkud osamoceni, dvě hlubocké pětky na tři budějovické nestačily. Pod zámkem se zrodilo překvapení na úkor lídra soutěže.

Trenér vítězů Milan Šesták ocenil sílu svého týmu. „V kolektivu máme spoustu dobrých kluků, hokejistů, kteří si chtějí zahrát. Snad v žádném zápase jsme neměli problémy. Jsme schopni prohrát, a přesto máme dobrou náladu," pochvaloval si trenér pozitivní atmosféru v mužstvu, kde jsou vedle ostřílených veteránů hbití  mladíci. Na lídra se nabudili a zápas v Kuki aréně si užili s úsměvem na tváři. „Nemusíme být první, ale chceme si zahrát pěkný hokej. Tak to je," nastínil filozofii David servisu B trenér Milan Šesták.

Kapitán Kuki Boys a stálice hlubockého hokeje Petr Butal prý tušil, že si béčko David servisu brousí na jeho tým zuby. „Věděli jsme, že přistoupí k utkání tak, jak přistoupilo, že nás podruhé v sezoně nenechá jen tak vyhrát… Přijelo se třemi hodně mladými pětkami,  zatímco nás tentokrát bylo málo."

Kdyby se nehrálo v prosluněném poledni, ale večer za tmy, Kuki Boys by se na vylidněné střídačce snad i trochu báli… „Máme několik zraněných, další hráči jsou v práci, protože dělají v hospodách, takže někdy to vypadá tak, že nás přijde na zápas deset," konstatoval Petr Butal a přiznal, že časy, kdy si Hlubočtí v okrese vystačili se dvěma formacemi, jsou pryč. „Se soupeři, jako jsou David servis, Český Krumlov a SKH Hluboká, musíte mít i v této soutěži tři pětky," potvrdil zkušený hráč.

Butalův protějšek v dresu David servisu, veterán Petr  Wolf, si po derby liboval: „Byli jsme v dobré sestavě, asi nejsilnější, jakou můžeme mít. Nasadili jsme tři vyrovnané lajny, domácí se v takovém počtu nesešli a na ledě působili unaveným dojmem," postřehl ostřílený harcovník.

Za stavu 8:3 pro hosty už kapitán věřil, že jim body neuniknou. „I když v téhle soutěži se někdy stává, že se skóre rychle otočí," podotkla s úsměvem dlouholetá opora áčka David servisu v krajském přeboru.
Hlubocký led si místní týmy, zejména pak bývalé béčko, přejmenované letos na Kuki Boys, pozorně střeží. O to víc si záloha „servismanů" skalpu cení. „Na Hluboké  se moc nevyhrává. Je tu úzké kluziště a na to nejsme zvyklí," přemítal Petr Wolf, jemuž v neděli připsali hattrick, i když tvrdil, že góly dal jen dva.

Co je ale podstatnější, jeho tým zvítězil 11:4 a domácí gólman Lukáš Zajíček, na němž si nedávno v derby vylámal zuby rival SKH Hluboká, lovil z branky jeden puk za druhým. „Byl v jednom ohni," přikývl kapitán David servisu a jedním dechem vyzdvihl vlastního brankáře Bořka Bubeníčka: „Zachytal na jedničku."