Potomci legendárního beka, bratři Miroslav a Aleš Dvořákové, pomohli gólem svému týmu k vítězství 7:4 a jejich Kuki Boys zůstávají jediným týmem, který ve sdruženém okresním přeboru ještě neprohrál.

Vítězové poprvé v historii hlubockých derby vytáhli z rukávu eso. Vlastně krále – velkou letošní posilu Václava Krále! Aktéři na ledě si pochvalovali, že se hrálo se slušně, a utkání nechyběla ani divácká kulisa. Dvakrát skórovali Šíma s Nedomou.

Miroslav Dvořák ml. obránce Kuki Boys: „Utkání proběhlo v klidu, bez emocí. Obě mužstva hrála dobře, i když to měla ztížené tím, že den předtím pršelo, takže led nebyl ideální. Zápas byl vyrovnaný až do stavu 4:4, pak se skóre přehouplo na naši stranu. Na začátku nám sudí neuznal gól, který měl platit, ale jak se ukázalo, pro vývoj utkání to nebylo důležité."

Ivan Kafka, útočník SKH Hluboká: „Zápas byl pěkný, hokejový, líbil se mi. Nebylo v něm ani moc nefér kontaktů, jak to v těchto derby zápasech bývá. Neproměnili jsme hodně šancí včetně trestného střílení, naopak minimálně čtyři góly jsme soupeři darovali.  Zatím jsme měli jenom jeden trénink. Věřím, že v dalších zápasech se karta obrátí a zase začneme vyhrávat! Soupeři dobře zachytal gólman Zajíček a měl i trochu štěstíčka."

Roman Rákosník, obránce SKH Hluboká: „Lidi říkali, že to byl docela pěkný zápas, který proběhl bez emocí. Hezký hokej. Bylo to celkem vyrovnané. Oni na tom byli lépe fyzicky, protože jsou mladší a mají tým doplněný o hráče, jako je Václav Král. Za stavu 4:4 bylo dost šancí na obou stranách. V největším tlaku jsme udělali pár individuálních chyb a Kuki Boys dávali gól na 7:4 do prázdné brány při naší power play. Je pravda, že měli trochu navrch."

Karel Vácha ml., útočník SKH Hluboká: „Kuki Boys udělali tým z béčka Hluboké a ještě posílili, přišel Venca Král. Tím se utkání stalo ještě prestižnějším, jenže my bohužel už dlouho neposílili… Naposledy někdy před deseti lety, takže teď  jsme jako tým o deset let starší, přesto zápas byl hodně vyrovnaný. Kuki Boys vyhráli zaslouženě. Neproměnili jsme šance. Do odvety musíme zmobilizovat síly, vezmeme si brufeny, aby nás nic nebolelo a třeba se s nimi ještě popereme o lepší výsledek! Až na strkanice v zápalu boje se hrálo korektně."

Václav Král, posila Kuki Boys: „Na žízeň a udržení kondice jsou takové zápasy dobré. Samozřejmě se hraje, aby se vyhrálo, ale v první řadě je to zábava a já to nikterak prestižně neberu. Sejdeme se s kamarády a po utkání zajdeme na pivko, jsme dobrá parta. Z toho důvodu hraji. Byl jsem překvapen, kolik na derby přišlo diváků! Škoda, že bylo poměrně teplo, proto led ještě nebyl tak kvalitní. Na Hluboké se hraje v hezkém prostředí s výhledem na zámek, takže je to pěkné… A utkání mělo dobrou úroveň, protože  nastoupila řada bývalých hokejistů. I ve druhém týmu jsem poznal dost kluků, třeba s Karlem Poborským se vídáme ve starých pánech Motoru."