Nováček soutěže začal play off vítězstvím. „Těšili jsme se moc. Motivace byla veliká, protože v základní části jsme s nimi jako jediným týmem dvakrát prohráli,“ podotkl útočník vítězů Jiří Daněk, jenž doma vstřelil Kuki Boys dva góly.

Zápas rozhodly přesilovky ve třetí části. „Rozhodčí nechali hře volný průběh, a tak to bylo trochu vyhrocené,“ okomentoval Daněk rozmíšky z konce utkání. V útoku s Hronem a Danem Mikešem se mu dařilo. „Museli jsme udělat rošády, protože jsme se poprvé sešli ve třech pětkách,“ vysvětlil Daněk změny v sestavě natěšených Dami Guns.

TAKÉ ČTĚTE: Střelec Karel Vácha dal Ševětínu gól, v odvetě však bude Hluboké chybět

Zatímco jeho tým se sešel v plné zbroji, hlubockým Kuki Boys chyběla největší hvězda soutěže - kanonýr Václav Král. A též obránce Vítovec… "Bylo to samozřejmě znát, že nehrají. Venca dává tři čtyři góly za zápas, a to je půlka týmu," přiznal Daněk, jenž se až na rozbruslení dozvěděl, že Hlubočtí nepřijeli do Budvar arény kompletní.

V sobotu očekává pod zámkem těžkou odvetu. "Jelikož budou v plné sestavě, bude to o dost náročnější, kór na tom jejich menším hřišti," přemítá Jiří Daněk.

DÁLE ČTĚTE: Hokejisté Dami Guns porazili Kuki Boys a mají nakročeno do finále

O vyhrocené třetí třetině forvard řekl: "Rozhodčí některé zákroky pustili - a z toho vše vzniklo…" Za stavu 6:3 budějovická střídačka vtrhla na led. "Ale já nemohl, protože mám nůž na krku. Kdybych dostal vyšší trest, tam mám stop. Takže musím být hodný!" pousmál se bývalý útočník Nicotransu.