Základ týmu tvoří mladí českobudějovičtí hokejisté, jeho osu naopak zkušení hráči na čele s Alešem Kotalíkem, Zdeňkem Ondřejem, Františkem Mrázkem či Jindřichem Kotrlou. „Všechno se dělá hodně narychlo a tlačí nás čas," říká k tvorbě týmu sportovní manažer Petr Sailer. „Máme tady hráče, kteří zkusili první ligu nebo dokonce i extraligu, takže z toho budeme vycházet. Tito kluci by měli dostat největší prostor."

Sportovní vedení intenzivně pracuje i na případných dalších posilách. Jednou z nich by mohl být obránce Jan Novák, jenž v Budějovicích už působil a naposledy hrál v Rakousku ve Štýrském Hradci. „Mluvili jsme s ním a má zájem za nás hrát. On ale také čeká, jak to všechno dopadne. Všichni věříme, že to dopadne dobře ," doufá Sailer.

Další program týmu se odvíjí od posledních jednání o prvoligové licenci, která by měla být dotažena do konce v tomto týdnu. „Děláme maximum, aby to bylo dobře pro budějovický hokej," ujistí Sailer.

Vzhledem k tomu, že se start ostré sezony nezadržitelně blíží, jedná  skupina kolem Radka Bělohlava také o přípravných zápasech. Ten první by se měl v Budvar Aréně odehrát 20. srpna s Kladnem. „Domlouváme i další utkání. Máme slíbený jeden duel v Německu a chystáme se oslovit také Linec, kam to není daleko. Rádi bychom s nimi odehráli jeden zápas doma a jeden venku," uvádí Sailer.
Naopak zrušen byl páteční zápas českobudějovického týmu v Berouně proti jednomu z ruských klubů. „Dostali jsme tuto nabídku, ale museli jsme ji odmítnout. Ještě není všechno dotažené do konce a navíc jsme nechtěli jít do zápasu po pouhých čtyřech dnech tréninku," vysvětluje Sailer.

Trenérsky mužstvo vedou Radek Bělohlav se svým asistentem Romanem Turkem. Momentálně jim vypomáhá také dnes již bývalý obránce Jaroslav Modrý, jenž žije v Americe. „Přijeli jsme sem na dovolenou. Byla tady nějaká situace a oslovili mě kluci, se kterými jsem vyrůstal a hodně zažil. Nemám žádný problém jim pomoci," zdůrazní Modrý, jenž naposledy oblékal dres extraligové Plzně.

Ve hře byla pomoc nejen trenérská, ale i finanční. „To se všechno nějakým způsobem vyvíjí a pracuje se na tom," uvedl a moc konkrétní nebyl ani na dotaz, jak dlouho bude jeho výpomoc trvat. „To ukáže čas. Nechte se překvapit.  Ale v plánu mám vrátit se do Ameriky," konstatoval.