Někdejší útočník Trenčína, Plzně a hlavně Č. Budějovic Jaroslav Brabec bude manažerem nově vzniklého subjektu, který pod hlavičkou HC Motor České Budějovice a.s. by chtěl figurovat v sezoně 2013/14 v první hokejové lize. Pokud budou až do finále dotažena všechna další důležitá jednání, hrát se bude v Budvar aréně. Otázkou zůstává, komu středeční jednání Rady města České Budějovice kývne na spolupráci. Generální manažer Motoru ČB, a.s., Jaroslav Brabec odpovídal na dotazy Deníku:

O složení hráčského kádru máte jasnou představu?
Určitě už máme v tomto  bodu jasno. Kádr týmu bude hodně široký.

Máte pro první ligu dostatek kvalitních hokejistů?
Využijeme všechny hráče z Hradce Králové, kteří se v extralize nedostanou do sestavy.

Logicky se zdá, že tým bude jakousi farmou Mountfieldu?
To ne. Tak to neberte. Farma to určitě není. Počítáme ze základem, který zná prostředí první ligy, zná tuto soutěž. Nějaký čas se v ní pohybuje.

Využijete jejich zkušenosti?
Pro nás to bude snazší.

Mluvili jste už také o výkonnostních úkolech týmu?
V první fázi máme jasný výkonnostní úkol. Musíme situaci v Českých Budějovicích, která tady panuje, stabilizovat. Je třeba všechno uklidnit.   Cíle máme samozřejmě nejvyšší, jestli se je povede splnit hned nebo za dva roky, to momentálně neřešíme.

Řeší to ale fanoušci, kteří v Českých Budějovicích chtějí vidět extraligu …
…to chápu. Naším hlavním cílem je ale teď především stabilizovat situaci, přilákat diváky zase na stadion, abychom byli všichni spokojení. Hráči, vedení klubu i fanoušci. Prostě všichni.

O hráčích už jsme mluvili, kdo bude trenérem?
Josef Řeháček. Jihočeskou metropoli dobře zná, působil v Písku, hlavním trenérem našeho týmu bude on.

Vracíte se k názvu Motor?
Přesně tak. Je to velká tradice. Jsou to osmdesátá léta. my určitě uděláme všechno pro to, aby v Českých Budějovicích zase byli okolo hokeje lidi spokojení, aby tradice byla zachována.