Ve spolupráci s Motorem, bratrem Jiřím a dalšími trenéry má pro děti připraven bohatý program na ledě i na suchu.
O zájemce hokejoví bratři nikdy nemají nouzi. Martin Hanzal si v nejlepší soutěži světa udělal dobré jméno, a tak není divu, že jeho příklad táhne. „Budeme mít dvě skupiny dětí, mladší a starší. Jde o hráče ročníku 2006 a mladší," vysvětluje Jiří Hanzal.

Mezi přihlášenými mají převahu Jihočeši, samozřejmě hlavně Českobudějovičtí. „Přijedou ale i ze zahraničí," podotýká starší z bratrů a ujišťuje, že o malé hokejisty bude dobře postaráno. Dopoledne i odpoledne absolvují po dvou hodinových tréninkových jednotkách. „Připraven je i další program, aby se ve svém volnu kluci nenudili, a pro přespolní je zajištěno ubytování, takže jde o takový tábor na ledě," usmívá se Jiří Hanzal.

Brankář David Gába se protahuje u mantinelu
Hokejisté ČEZ Motoru vstoupí do WSM ligy v sobotu 9. září v Litoměřicích


Kluci se jistě vrátí do svých klubů plni dojmů a zážitků. „Ohlasy od rodičů a dětí byly vždy skvělé, všichni byli spokojeni," konstatuje Martin Hanzal a slibuje, že stejně jako loni bude každý den ráno přítomen přímo na ledě. A bude ukazovat, vysvětlovat… „Jeden den si budeme pouštět video a rozebírat góly, většinou ty mé, z NHL. Při debatě se mě kluci i rodiče mohou zeptat, na co chtějí. Určitě to bude zajímavé, těším se na to," vykládá.

Odchovanec Motoru ČB, hokejový útočník Martin Hanzal, připravuje s kolegy v Budějovicích jako každoročně trénnikový kemp pro děti ročníku 2006 a mladší.Zdroj: Deník / Michael KalinicsSám odešel za oceán jako mladíček, vyzkoušel si americkou i kanadskou juniorku, a tak může srovnávat zámořské metody s těmi, které zažil doma. „Nejvíc mi dala juniorka v Kanadě," rád vzpomíná na působení v celku Red Deer ve WHL. „To byl pro mne zlomový okamžik! Bůh ví, jestli bych teď ještě hrál hokej, kdybych neodešel, protože přístup k tréninku i škole byl v Kanadě úplně jiný. Měl jsem za trenéra Brenta Suttera a pod ním mi juniorka v Kanadě dala hrozně moc," tvrdí Martin Hanzal.

Za sebou má deset sezon v nejlepší soutěži světa. „Jsou to zkušenosti k nezaplacení," podotkne. Kemp je důkazem, že je chce předávat dál, což není samozřejmost. „Snažím se ukazovat věci, které jsem se naučil a doma se na ně tolik nezaměřují. Má specialita je clonění před brankářem, protože když se střílí, ať při přesilovce nebo hře pět na pět, tak jeden hráč tam musí být. A když vystřelíte, musíte dorážet, protože z dorážek kolem brankoviště padá spousta gólů," naznačuje Martin Hanzal, co bude dětem během kempu často klást na srdce.

Jiří Hanzal a Rudolf Suchánek mladší posílí útočné řady Vimperka.
Kapitán David servisu s asistenty odchází hrát do Vimperka


Sám do budoucna nevylučuje, že se promění v trenéra. „U mne záleží hlavně na zdraví, jak dlouho budu hrát. Sám mám malého kluka, který hraje hokej, a chci mu být nablízku. Práce na kempu mě vždy baví, protože vím, že si z toho děti něco odnesou. Hlavně je to musí bavit, protože jsou ještě malé," dobře ví Martin Hanzal, jenž po sezoně v NHL tráví léto doma na jihu Čech.