V sobotu ho čeká další důležitý duel. V dresu Jihočechů bude bojovat o důležité body na ledě lídra první Chance Jihlavy, v pondělí pak Motor hostí Slavii Praha. Oba zápasy začínají v 17.30.

Jak se to seběhlo, že vás váš mateřský klub povolal do svých řad?
Sparta už o mě měla zájem v této sezoně dřív, ale nějak to nedopadlo. Teď sem přišel na hostování Martin Jandus, tak si mě v rámci nějaké dohody vyžádali.

Za Spartu jste měl hrát extraligu už loni, ale to vám překazilo zraněné koleno. Byl jste hodně rád, že to letos klaplo?
Samozřejmě. Člověka vždycky potěší, když přijde nějaká takováto nabídka.

Po kolika letech jste si zahrál extraligu?
Už to budou nějaké tři roky.

A rovnou pěkný zápas. Na ledě úřadujícího mistra. Navíc když za něj poprvé nastoupili takoví hráči jako Martin Erat s Tomášem Plekancem.
Přesně tak. Na rozehrání to byl nejlepší možný zápas (smích). Tohle jsem ale neřešil. Podobné věci jsem si vůbec nechtěl připustit. Spíše naopak. Snažil jsem se všechno si užít, když jsem se po takové době zase dostal do Sparty. Vím, kolik mě stálo úsilí vrátit se vůbec zase do nějakého toho hokejového života.

Vnímal jste ale, že hráli za Kometu Plekanec s Eratem a byl to mimořádně sledovaný zápas?
Tím víc jsem si to nechtěl připouštět, když jsem věděl, že budou hrát tyto dvě hvězdy. Nechtěl jsem si na sebe zbytečně vytvářet nějaký větší tlak. Říkal jsem si, že to bude zápas jako každý jiný. Od těchto věcí jsem se snažil oprostit.

Zaznamenal jste velký rozdíl mezi hokejem v extralize a první lize?
Je to jiný hokej. V extralize je všechno přesnější. Ale co se týká bruslení, tak mi kolikrát přijde, že zápasy první ligy jsou i o něco rychlejší. V extralize zrychlují hru přesnější nahrávky. Samotné bruslení je ale opravdu podobné jako v našich zápasech první ligy.

Jaká byla atmosféra utkání?
Ta byla super. Vyprodané Rondo, to byla paráda.

Odehrál jste čtrnáct minut, objevil jste si i na přesilovce a ještě častěji na oslabení. Byl jste spokojený s prostorem, který jste dostal?
To určitě. Až jsem byl překvapený, jakou mi dal trenér Krupp důvěru na oslabení. Odehrál jsem snad všechna. Poslal mě tam i za stavu 3:3 na poslední dvě minuty a byl jsem nominován také na prodloužení. Za to jsem byl strašně rád, kolik jsem dostal prostoru.

Vyhráli jste, což váš zážitek ze zápasu ještě umocnilo?
Jasně. Bylo strašně moc příjemné u něčeho takového být.

Počítá s vámi Sparta i pro nějaké další zápasy?
To se uvidí. Na Spartě je velká marodka a dohodu mají i s jinými kluby, takže hráči se tam asi prostřídají.

Sledoval jste na internetu divoký zápas vašich spoluhráčů z Motoru proti Benátkám nad Jizerou, který vyhráli 7:6 po samostatných nájezdech?
Díval jsem se. I takové zápasy bývají. Naštěstí kluci ukopali výhru alespoň na nájezdy, když už nám to tam tak napadalo.

Co čekáte od následujícího těžkého zápasu v Jihlavě?
Těžký zápas to bude v každém případě. Je důležité, abychom tam něco uhráli. Do každého utkání samozřejmě jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Pořád se o tom bavíme a trenér Prospal nám to klade na srdce, ale extra důležitý bude začátek, který musíme zvládnout.