Na první přípravný zápas dorazilo do Budvar Arény více než pět tisíc diváků. Čekali jste  až takovouhle návštěvu?
Čekali jsme, že přijde určitě o dost víc diváků, než normálně na přátelská utkání chodí.   Očekávali jsme velkou návštěvu, protože to, co se tady v posledních měsících dělo, to byl psychický nátlak na snad všechny lidi v Jihočeském kraji. Samozřejmě zvlášť v Českých Budějovicích.  To, co pro nás fanoušci při prvním utkání udělali, bylo něco neskutečného. A my jim za to moc děkujeme. Atmosféra byla jedinečná. Aby přišlo na přípravný zápas pět tisíc diváků, to není nikde v extralize. Ani v Brně. Je to pro nás neskutečná motivace do další práce.

Vy osobně jste někdy zažil takovouhle diváckou kulisu na přátelském utkání?
Ne. Takovouhle atmosféru jsem ve své kariéře na přáteláku ještě opravdu nikdy nezažil.

Před zápasem byl představen nový dres a logo týmu. Dostali jste nějaký scénář, jak to bude před utkáním probíhat?
Nějaké informace jsme dostali. Nás ale každopádně nejvíce zajímal samotný zápas. Ale když jsme vyjeli na led, to bylo něco neuvěřitelného. Až šla husí kůže po těle. Bylo to skutečně moc hezké.

Co samotný zápas? Extraligový soupeř měl navrch. Cítili jste to tak?
Byl to náš vůbec první přípravný zápas a možná jsme byli i trochu vyjukaní. Kladno naopak hrálo už své osmé utkání, takže muselo být znát, že jsou na tom lépe v bruslení i co se týká nějaké herní pohody. Díky většímu rozehrání na tom byli lépe. Přesto si myslím, že jsme je ve druhé třetině přehrávali, ale nedokázali jsme využívat šance. Nedokázali jsme se přiblížit na rozdíl jednoho gólu, což byla škoda. Ve třetí třetině jsme už přes veškerou snahu nedokázali navázat na výkon v té druhé.

Po utkání vám fanoušci přichystali ovace, jako kdybyste vyhráli mistrovský titul. Čekali jste něco podobného?
To bylo něco neskutečného. K tomu se snad ani nedá nic říct. Vypadalo to, jako kdybychom 6:1 vyhráli. Fanoušci se na hokej přišli opravdu bavit a fandili nám po celý zápas, i když jsme prohrávali. Věřím, že jak my, tak i oni jsme si to neskutečně užili.

Co uděláte pro to, aby fanoušci chodili i nadále v takovémhle počtu?
Uděláme pro to maximum. Počínaje herním systémem, který musíme plnit, abychom v první lize nehráli druhé housle. Chceme obstát co nejlépe, abychom co nejdříve vrátili do Budějovic extraligu. Protože ta sem patří.