Ještě jeden trénink a pak hurá do boje! Pro oba týmy to bude vrchol sezony, postoupí jen vítěz! První zápas se hraje v pátek v Hokejovém centru Pouzar od 19.45 hodin, odveta je v neděli v Mělníku (17).

Poslední duel ve skupině měli servismani ve své moci, porazili Slovan Louny 8:4. „Zápas se odvíjel podle toho, jak začal – stylem přijedeme, nepřijedeme," naráží kouč Jiří Fedur na nepříliš seriózní jednání soupeře. Ten neprve ujišťoval, že na jih dorazí, pak vzkázal, že nedá tým dohromady, ale nakonec se k utkání přece jen vydal, byť v okleštěné sestavě… „Přijel s dvanácti hráči a dvěma gólmany. To se samozřejmě podepsalo i na našem výkonu, který nebyl takový, ale vzali jsme to tak, že jsme alespoň byli na ledě. Byl to dobrý trénink. Atraktivní utkání to nebylo, ale splnilo účel," přemítá Jiří Fedur.

David servis už měl vítězství ve skupině jisté, přesto Lounům nedovolil, aby v kvalifikaci dosáhly na první bod.

O Mělníku Jihočeši shánějí většinu informací přes internet. I Junior má vlastní webové stránky. „Víme, že je to mladý, bruslící manšaft. Asi něco jako Letňany, podobná úroveň. Vychází z výkonů dobrého gólmana," zjistili trenéři.

Mělník ve Středočeském kraji postoupil do play off až ze 4. místa a vybojoval titul. V kvalifikaci vyhrál skupinu, kde měl za soupeře Cheb, Dvůr Králové a Lomnici nad Popelkou. „Nečeká nás nic lehkého, ale myslím, že budeme dobře připraveni, a pokud nás nepotká nic zlého, měl by se poslední krok vydařit," věří Jiří Fedur v dobrý konec.

V této části kvalifikace se hraje na body a skóre. V neděli bude jeden z týmů slavit. „Lepší, než sbírat informace, bude na ně vlétnout a dát jim!" burcuje s úsměvem českobudějovický trenér před pátečním kláním s hokejisty Mělníka, aniž by chtěl Středočechy podcenit. „Určitě nejsou ve finále náhodou, takže nejsme tak domýšliví, abychom čekali, že nám někdo daruje vítězství na stříbrném podnose. Počítáme s tím, že to bude oříšek, a proto se připravujeme podle svého nejlepšího svědomí. Děláme vše, aby se nám to povedlo," ujišťuje trenér Jiří Fedur a avizuje návrat útočníka Davida Nedorosta do sestavy.