O triumfu týmu hráčů ročníku 2001 (8. třída), který vyhrál turnaj krajských výběrů v Praze, Deník jižní Čechy již informoval, dnes stručná informace o dalších akcích.

Na tento úspěch navázal jihočeský výběr hráčů ročníku 2000 (9. třída), který pod vedením trenérů Jaromíra Pytlíka a Jiřího Rybáka vybojoval na turnaji krajských reprezentací v Táboře bronzové medaile.

„Díky podpoře Jihočeského kraje a společnosti ČEZ může Jihočeský hokejový svaz zajišťovat navíc – v porovnání s jinými kraji – i program pro výběr hráčů ročníku 2002, ke kterému byli jmenováni trenéři Arpád Györi z Tábora a Roman Fousek z Českobudějo­vických Lvů," píše v mailu pro Deník sekretář Jihočeského hokejového svazu Luděk Pavelka, dle něhož první celodenní akce, která se ve druhé polovině listopadu konala v Táboře, se zúčastnilo téměř pět desítek mladých hokejistů. „Dopoledne byly tréninky a odpoledne se hrála tréninková utkání."

A jaký je další nejbližší program krajských výběrů ?

Hráči ročníku 2000 budou mít ve dnech 22. až 25. ledna v Karlovarském kraji mistrovství ČR, jemuž budou samozřejmě předcházet soustředění a přípravná utkání. Výběr povedou trenéři Jaromír Pytlík a Jiří Rybák.

Hráče jižních Čech ročníku 2001, jejichž trenéry jsou Aleš Dvořák a Tomáš Ulman, čeká v jihočeské metropoli obnovený mem. Miroslava Dvořáka, který bude v Budvar aréně po Vánocích 27. a 28. prosince.

Ve stejném termínu, to znamená 27. a 28. prosince, budou mít živo i hráči nejmladšího výběru ročníku 2002 (trenérská dvojice Györi – Fousek), kteří se zúčastní mezinárodního vánočního turnaje Jaroslav Pouzara, pochopitelně v Pouzar aréně.