Motor v zápase dvakrát vedl o gól, ale rozhodující úder zasadil soupeři ve čtvrté minutě prodloužení.

Jakub Šuhaj, střelec vítězného gólu: „Deset vteřin předtím jsem měl tutovku, kterou jsem neproměnil. Díky Bohu Honza (Marcilis, pozn.) výborně vybojoval kotouč v rohu a předložil mi jej znovu. Prohodil jsem si obránce a vystřelil gólmanovi mezi nohy. Jsem rád, že to tam spadlo, radost je ohromná ."

Jan Marcilis dal šťastný gól na 2:1, při kterém nachytal brankáře Mountfieldu Veselého na švestkách, navíc se dvakrát osvědčil i jako nahrávač: „Snažil jsem se nahodit puk do pásma tak, abych trefil alespoň gólmana, a šel jsem vystřídat. Nečekal jsem, že by to mohl být gól. Až když jsem viděl červené světlo za bránou."

Martin Štrba, trenér Motoru, byl s dvoubodovým ziskem spokojen: „Mohlo být o bod víc, ale taky o bod méně… V takové sestavě, k tomu to byl náš třetí zápas za čtyři dny, takže za stavu 2:2 byl pro nás jistý bod super. Hradec se do nás hodně tlačil, hrál agresivní, silový hokej. Síly nám ubývaly; dnes jsme, myslím, doplatili na přátelské utkání v Salcburku. Ale kluci to odmakali, odbojovali. Zahráli fantasticky a jsme rádi za druhý bod, který jsme si podle mne za bojovnost zasloužili."

Aleš Krátoška, trenér Hr. Králové: „Utkání bylo hodně vyrovnané. Trochu bojujeme se sestavou, začali jsme nasazovat čtyři hráče ze staršího dorostu. Soupeři gratuluji, po takovém vývoji je pro nás bod z Budějovic asi dobrý, i když jsme možná měli více šancí. Rozhodující gól padl po velké chybě našeho obránce, který situaci podcenil."