Jihočeši podali v KV Aréně koncentrovaný výkon. Výrazně jim pomohl i rychlý Bártův gól hned po osmadvaceti vteřinách hry. „Podařilo se nám vsítit branku hned při prvním střídání, což bylo pro vývoj zápasu velice důležité,“ přikyvuje také asistent trenéra Motoru Luboš Rob starší.

Jeho tým vedl od začátku až do konce. Domácímu celku se ani jednou nepodařilo vyrovnat. „Ale je pravda, že ve druhé třetině nás Vary přimáčkly. Malinko jsme se dostali ze hry vyloučeními,“ připustí. „Třetí třetina už byla z naší strany zase zodpovědnější. Byla tam opět nějaká vyloučení, která ale vyplynula spíše z vyhecování hráčů. Tři body jsou pro nás velice cenné. Výhra z venku je důležitá, aby mužstvo věřilo stylu hry, který po hráčích po našem příchodu k týmu chceme,“ neskrýval Rob velkou spokojenost.

Martin Heřman
Bravo! Motor vyhrál na ledě lídra a veze z Karlových bodů tři cenné body

Také jeho protějšek Tomáš Mariška označil rychlý gól Motoru za klíčový moment celého utkání. „Špatně jsme do zápasu vstoupili. Souhlasím s kolegou, že první střídání určilo ráz celé úvodní třetiny, ve které jsme bohužel měli horší pohyb a tahali za kratší konec,“ uznal.

Podle domácího asistenta se Energie vrátila do utkání až ve druhé třetině. „Zlepšili jsme pohyb. Zatlačili jsme soupeře a vytvořili jsme si nějaké šance. Ale naráželi jsme na velmi houževnatou a obětavou obranu. Budějovice prokázaly vysokou kvalitu. Pokud takovému týmu v podstatě darujeme tři branky, tak se pak utkání jen velmi těžko otáčí. Opticky jsme možná byli v určitých částech utkání lepší, ale třetí vyrovnávací gól už se nám bohužel nepodařilo vstřelit. Hostím tak musím pogratulovat k zaslouženému vítězství,“ ocenil Mariška výkon soupeře.

Ve třetí třetině byl v kritickém momentu, kdy sudí poslali Motor na čtyři minuty do čtyř, vyloučen na deset minut za protesty útočník Martin Heřman. „V takovém zápase tohle zkušený hráč nemůže udělat. Interně to s ním vyřešíme. U Martina je to problém, protože je to letos jeho již druhá desítka. Budeme to s ním určitě řešit,“ ujišťuje Luboš Rob starší.

Filip Vlček
Gólová smršť ve druhé třetině rozhodla, Motor převálcoval Ústí nad Labem

V sestavě Jihočechů chyběl zkušený útočník Miloslav Čermák, jenž si odskočil do extraligové Jihlavy, kam má vyřízené střídavé starty. „Jihlava nás požádala, jestli bychom jí nepůjčili nějaké hráče. Sice se jedná o našeho velkého rivala, ale bereme to tak, že je to pro naše hráče výhodná možnost zahrát si vyšší soutěž. Pokud se tato varianta objevila, tak jsme ji využili. Na prvním místě je vždy zájem našeho klubu. Máme však momentálně relativně širší kádr a stejně by někteří naši hráči zůstali mimo sestavu. Ve hře jsou i další. Dukla má zájem třeba i o Vlastimila Dostálka,“ vysvětlil generální manažer ČEZ Motoru Stanislav Bednařík.