Trošku pomalejší rozjezd, ale jinak zasloužená výhra v utkání velmi dobré úrovně. Tak by se dal stručně zápas zhodnotit z pohledu domácích. „Prvních deset minut jsme nepředváděli nic, nač bychom měli být pyšní,“ připustí i trenér Václav Prospal. „Jihlava nastoupila velmi dobře a poměr střel byl 1:10. Dva fauly, které jsme udělali, vycházely z toho, že jsme byli všude pozdě. Nebruslili jsme až tak dobře. Pro nás nebyl začátek zápasu dobrý. Trošku jsme začali hrát až tak sedm minut před koncem první třetiny,“ dodal.

Vítězství nad silným soupeřem ho ale samozřejmě potěšilo. „Vždycky, když se vymění trenér, tak se všichni chtějí vytáhnout,“ připomíná Prospal trenérskou výměnu na jihlavské straně. „Dukla předvedla dobrý výkon. Jsem moc rád, že naše mužstvo dokázalo najít cestu k vítězství,“ ocenil kouč.

Zápas nedohrál zkušený obránce René Vydarený. „Na konci první třetiny mu někdo rozřízl prst zrovna v místě, ve kterém drží hokejku. Doktor mu to musel sešít a s tím nemohl pokračovat,“ vysvětluje trenér. Na jeho místo se z útoku posunul univerzál Babka. „To byla automatická volba. Kuba to má dobré v tom, že z pozice třináctého útočníka se může posunout kamkoliv, když se něco stane. Takhle jsme mohli zápas v pohodě dohrát na šest obránců a dvanáct útočníků.“

Nový trenér Jihlavy Viktor Ujčík svůj tým přes porážku v žádném případě nezatracoval. „Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, což se také potvrdilo. Budějovice mají ohromnou kvalitu a velkou sílu v osobních soubojích. Naše kluky ale musím za předvedený výkon pochválit. V první třetině jsme hráli to, co jsme si představovali. Druhá třetina patřila soupeři a nás podržel výborným výkonem brankář Brož. Třetí část byla vyrovnaná, hra se přelévala a domácí byli nakonec o gól šťastnější. Nezbývá, než jim pogratulovat,“ zhodnotil zápas.