Českobudějovický tým byl prakticky po celý zápas lepší, přesto nakonec zvítězil pouze nejtěsnějším rozdílem. „Měli jsme výborný nástup do utkání. Kromě duelu s Ústím ale nejsme schopni z našeho tlaku vygenerovat více branek,“ posteskl si trenér vítězného celku Václav Prospal. „Ve druhé třetině jsme udělali dva útočné fauly, které vrátily soupeře do zápasu. Mikulík v přesilovce fantasticky trefil šibenici na přední tyč. To byla nádherná střela. Nestrannému divákovi musí zaplesat srdce, když to někdo takhle dokáže trefit,“ sportovně ocenil parádní soupeřův gól.

Zbytečná vyloučení ho ale mrzí. „Takhle vracíme soupeře do hry. Potřebujeme hrát celých šedesát minut. Dneska jsme to nedokázali, hráli jsme pouhých pětačtyřicet. Potom si zápas děláme daleko těžší. Přitom jsme věděli, že Frýdek je schopen hrát velmi dobré zápasy proti silným týmům. Pokud nás tedy budu brát jako silný tým,“ dodal s úsměvem.

Přestože naposledy ve Vsetíně odvedl velmi dobrou práci gólman Strmeň, proti Frýdku se do branky vrátil Klouček. „Honza Strmeň zachytal ve Vsetíně velmi dobře, ale byli jsme rozhodnuti, že dáme šanci Kloudymu,“ vysvětluje Prospal.

Klouček zachytal výborně, ale nějaké rozdělení na jedničku a dvojku Prospal nepřipouští. „Kloudy pochytal to, co měl, aby nám dal šanci na vítězství. Ještě nevíme, kdo nastoupí v Havířově. Oba naši gólmani nám chytají výborně, jsou to příjemné starosti. Není to tak, že by některý z nich byl jednička a druhý dvojka,“ rezolutně kouč odmítne.

Zápas nedohrál po zásahu hokejkou od jednoho ze spoluhráčů útočník Miroslav Holec. „Má trošku rozpáranou bradu a přišel o nějaké zuby. Byla to naše hokejka, bohužel i to se stává. Bez zubů vypadá jako hokejista, což ale hlavně na ledě prokazuje, že hokejista je. Pro nás byla ztráta, že nedohrál,“ připustil Václav Prospal.