V domácí sestavě nechyběl klíčový útočník Tomáš Nouza, přestože první zápas kvůli zranění kolena nedohrál. „Rovně jezdit můžu, do strany je to horší, ale zkusím to," smál se, když zkoušel koleno zatížit při dopoledním rozbruslení. Mimo hru tak zůstávají obránci Chmelíř s Růžičkou a útočníci Prokeš, Švec a Marek, naopak po delší pauze naskočil obránce Semrád.

Jako kdyby v dresech s velkým M ve druhém utkání nastoupil úplně jiný tým než v tom prvním. Domácí na soupeře doslova vlétli a od první minuty ho svírali jako v kleštích. Šancí si vytvořili spoustu, ale recept na výborného Vaněčka v brance Benátek dlouho hledali marně.

Největší příležitost měl Vráblík, ale v už odkryté brance doslova našel Vaněčkovu hokejku. Přibyl zase při svém sólu přestřelil branku.

Domácí ale měli i patřičný kus štěstí, když Jass z ojedinělé akce nastřelil tyč a gólovou dorážku soupeře sudí neuznali pro úmyslné kopnutí kotouče.

Tak jak první třetina skončila, tak druhá začala. Domácí byli nadále v tlaku a účastník mistrovství světa dvacítek Vaněček musel prokazovat své umění. Vyznamenal se především při přesilovkové střele kapitána Straky, kterou skryl ve své lapačce.

Mohutný nápor Motoru sice malinko přibrzdila dvě zbytečná vyloučení, ale ve 35. min. se zaplněná hala přece jen dočkala. V početní výhodě napřáhl obránce Žovinec a jeho projektil našel do té doby pozorný Vaněček až ve své síti. Pro exsparťanského beka se jednalo o vůbec první gól v dresu Motoru.

Do kabin tak šli Jihočeši po druhé třetině s nejtěsnějším náskokem. „Je to z naší strany o sto procent lepší než v prvním utkání, kdy tam byla cítit velká nervozita. Soupeře po všech stránkách přehráváme. Jenom těch gólů jsme měli dát víc, šance na to byly. Průběhu zápasu by více odpovídalo naše vedení 3:0. Věřím, že tak ještě nakonec skončí," řekl po druhé třetině zraněný obránce Dan Růžička, jenž zápas sledoval z novinářské tribuny.

V úvodu třetího dějství mohl přidat uklidňující gól Rob, ze sóla však Vaněčka nepřekonal, podobně jako o chvilku později Pajič. Až ve 47. min. to konečně přišlo. Znovu Pajič obkroužil branku a s pomocí teče jednoho z bránících hráčů dostal puk podruhé do branky Benátek.

Rozjetí domácí pak přidali ještě dva góly. Trefili se Boháč a Pajič. A gólmanu Bláhovi slušela vychytaná nula.

Branky a nahrávky: 35. Žovinec (Rob), 47. Pajič (Boháč, Žovinec), 54. Boháč (Kuchejda, Pajič), 59. Pajič (Boháč, Kuchejda). Vyloučení: 5:5 (navíc host. Miškovský 10 min.), využití: 1:0. Rozhodčí: Petružálek, Škrobák – Guth, Kreuzer. Diváci: 5808. Stav série: 1:1. ČEZ Motor: Bláha – Punčochář, Žovinec, Bohunický, Vráblík, Mucha, Suchánek, Semrád, Škopek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Jos. Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Pašek, Trummer, Přibyl.Trenéři Rosol a Bělohlav.

Hlasy trenérů - Petr Rosol (Motor): „Odehráli jsme úplně jiný zápas než ve středu. Nemohli jsme si dovolit podruhé doma prohrát. Musím pochválit celý tým včetně gólmana."

Milan Černý (Benátky): „Domácí byli lepší. Jejich tlak jsme přestáli jen díky výbornému gólmanovi. Přesto nakonec dal soupeř důležitý první gól a nakonec zaslouženě vyhrál. Vezeme ale jednu výhru, s čímž jsme spokojeni."