Do domácí sestavy se po jednozápasové pauze vrátil útočník Rob, místo na soupisce naopak nezbylo na zkušeného centra Škodu.

Jihočeši vstoupili do utkání skutečně mohutným náporem. Před Honzíkem od první minuty doslova hořel led. „Měli jsme výborný vstup do utkání. Šance jsme měli velké. Škoda, že jsme nějakou neproměnili. Mohlo nás to trochu uklidnit," litoval na tribuně útočník ČEZ Motoru Tomáš Nouza, jehož návrat do sestavy se zatím blíží jen pomalu.

Ale stačila minela v rozehrávce v podání Roba a karlovarský Flek najednou uháněl sám na branku. Kváča však naštěstí jeho sólo vychytal. Okének v domácí defenzivě bohužel přibývalo. Po jednom z nich spálil gólovku Mikulík. „Vary také mohly dát gól. Ale celkově jsme měli v první třetině dobrý pohyb a byli jsme lepší," konstatoval Nouza po skončení úvodního dějství.

Úvod druhého části hry patřil opět Motoru. A byli to obránci, kteří se ocitli ve slibných pozicích. Kapitán Novák, po něm Pýcha a nakonec Fillman, který dokonce napálil tyč. Na první gól se však stále čekalo.

Také proto, že na druhé straně v ojedinělé šanci selhal Gríger, jenž minul téměř odkrytou Kváčovu klec. Krátce před druhou sirénou neuspěl ani v přesilovce domácí Čermák, když kousek před brankovou čárou netrefil kotouč.

„Pořád máme dobrý pohyb, ale chybí nám trošku více štěstí v koncovce. Šance jsme zase měli. Podle mého názoru rozhodne jediný gól," hodnotil Nouza druhou třetinu.

Roudenští fotbalisté si v pátek doma předehráli utkání s Aritmou Praha a zvítězili v něm 3:0. Po třech porážkách opět bodovali v divizi naplno, na jaře ze šesti zápasů dvakrát vyhráli a čtyřikrát vyšli naprázdno.  .
OBRAZEM: Velký pátek v divizi přinesl fotbalistům Roudného kýžené tři body

Dějiny zápasu se psaly ve 43. minutě. Nejprve ve vlastním oslabení ulétl Chovan, vystřihl precizní bekhendový blafák Chovan, leč nastřelil jen břevno karlovarské klece. HNed z protiútoku však dotlačil po akci Skuhravého kotouč do sítě Flek a hosté vedli.

Odpověď Motoru přišla až neuvěřitelně po pouhých šestnácti vteřinách. Matador Vak se natlačil před karlovarského beka a bekhendem šoupl kotouč do mezírky mezi Honzíkovými betony.

Hrozili ale i hosté. Rachůnek se ocitl sám před Kváčou, mladík v domácí kleci však svůj tým opět podržel. V závěru Jihočeši ubránili přesilovku soupeře čtyři na tři a šlo se do prodloužení.

Hned na úvod nastavené pětiminutovky byl vyloučen hostující Mikulík a Motor početní výhodu dokázal zužitkovat. Přesnou střelou z kruhu se trefil Čermák a zajistil domácím druhý bod.

Branky a nahrávky: 43. Vak (Hřebejk, Mucha), 63. Čermák (Pavlin) – 43. Flek (Beránek, Skuhravý). Vyloučení: 5:6, využití: 1:1. Rozhodčí: Šír, Lacina – Bláha, Spur. Diváci: 6421 (vyprodáno).
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Vlček, Heřman – Fronk, Vak, Hřebejk – Šulek, Rob, Babka, do 33. navíc Bárta. Trenéři Stavjaňa a Štrba.
K. Vary: Honzík – Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – D. Kindl Skuhravý, Gorčík – Beránek, Gríger, Flek – Harkabus, Dušek, Kohout. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Hlasy trenérů – Martin Štrba (Motor): „Jako každý zápas v baráži byl i tento nesmírně vyrovnaný. Rozhodly přesilovky. My jsme ji využili v prodloužení a jsme rádi za dva body. Naše šance na postup stále žije. Jsme rádi, že jsme doma konečně vyhráli."

Jan Tlačil (K. Vary): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Šli jsme sice do vedení, ale udrželi jsme ho bohužel jen dvacet vteřin. Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro soupeře."

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice
V sobotu bude rozehráno finále extraligy volejbalistů. Kladno vyzve Jihostroj