V domácím dresu se poprvé po patnácti letech objevila největší letošní posila zkušený obránce Lukáš Zíb. Svůj druhý zápas a hned v první řadě odehrál testovaný útočník Jakub Babka ze Slavie.

Úvodní třetina nemohla dlouho nabrat pořádné tempo a hrálo se skoro bez šancí. Jihočeši byli aktivnější a v 7. min. se dostali Robem do vedení. Jenže ve 13. min. bylo vyrovnáno, když v přesilovce napřáhl Řípa a Kůdela našel kotouč až za svými zády.

Po změně stran domácí celek výrazně přidal na tempu. Soupeř nestíhal a často plnil trestnou lavici. Straka, Mikyska a Kuchejda nastřelili brankovou konstrukci, ale skóre se stále neměnilo. Až přišla 33. min., kdy Zíb našel přesným pasem Straku a na jeho bekhendový blafák Vejmelka reagovat nestačil.

V závěrečné třetině odmítl vyrovnání ve vyložené pozici M. Švec, ale jinak úroveň zápasu znovu upadla do podprůměru. Hra plynula bez většího vzrušení a také atmosféra v hledišti byla o něco komornější než v předcházejících zápasech.

Třebíč vycítila šanci a dostávala se častěji k ohrožení Kůdelovy branky. Motor si však druhé pohárové vítězství už vzít nenechal. Hosté se vinou vyloučení v závěru nedostali ani k power play.

Branky a nahrávky: 7. Rob (A. Přibyl), 33. Jos. Straka (Zíb) – 13. Řípa. Vyloučení: 2:9, využití: 0:1. Rozhodčí: Talpa, St. Mertl – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 2350.
ČEZ Motor: Kůdela – Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Bohunický, Kříž – Žálčík, Pajič, Babka – Nouza, Jos. Straka, Škoda – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – L. Marek, Rob, Přibyl. Trenéři Rosol a Bělohlav.