Motor nepřekročil svůj stín z posledních zápasů a vyprodaná Budvar aréna odcházela domů zklamána. A nejen proto, že s týmem soupeře nedorazila legenda našeho hokeje Jaromír Jágr.

Českobudějovičtí se ještě chtěli poprat o první příčku v tabulce, zápas jim však až na první třetinu nevyšel, což potvrdil i asistent trenéra Luboš Rob starší. „V první třetině byly góly z obou stran šťastné. Úvodní třetina byla v našem podání slušná a je škoda, že jsme neudrželi vedení 1:0. Druhou třetinu jsme ale nesehráli dobře a polevili jsme. Kladno se zaslouženě dostalo do vedení,“ uznal.

Do třetí třetiny domácí střídačka stáhla hru jen na tři formace, přesto to kýžený efekt nepřineslo. „Chtěli jsme snížit a vrátit se do zápasu. Bohužel jsme se ale nedostali do tempa. Nejely nám nohy a náš výkon vyšuměl do ztracena. Takhle jsme si zápas nepředstavovali,“ neskrýval značné zklamání.

Kladno Jágrovou absencí nijak nestrádalo. Naopak. Podalo velmi dobrý výkon a naznačilo, že v případném semifinále play off by bylo každopádně hodně nepříjemným soupeřem.

Hosty nezlomil ani mimořádně šťastný gól Michala Bárty už ve třetí minutě. „Start jsme měli dobrý, první tři minuty jsme byli pořád na puku, ale dostali jsme nešťastný gól. To se stává, ale bohužel jsme úplně vypadli z role, což se stávat nemůže. Nějakých deset minut byly Budějovice lepší a nás podržel gólman Cikánek. Měli jsme ohromnou kliku. Z tlaku soupeře jsme ale ujeli a dali na 1:1,“ vrací se k zápasu kladenský asistent Pavel Patera.

Objektivně je třeba uznat, že v dalších dvou třetinách byli hosté lepší. „Kluci se semkli a hráli tak, jak se má hrát play off. Padali do střel a až na jednoho hráče hráli disciplinovaně. Měli jsme i obrovské štěstí. Jinak se ale v Budějovicích asi vyhrávat nedá. A musí to být podpořeno výborným gólmanem. Jsme maximálně spokojeni,“ konstatoval.

Na pozápasové tiskovce Patera dle očekávání čelil dotazu na Jaromíra Jágra. Jeho odpověď však příliš nepřekvapila. „O Jardovi vůbec mluvit nebudu. Každý trenér si tají informace o svých hráčích a my děláme to samé,“ konstatoval.

Motor bude ve čtvrtfinále play off hrát s jedním z dvojice Havířov – Třebíč. Vypadá to pravděpodobně na Havířov, kterému stačí k potvrzení konečného sedmého místa získat jediný bod v Litoměřicích a nemusí se ohlížet na výsledek utkání Třebíč – Vsetín.