Motor měl po celý zápas navrch, což uznal i kouč Slavie Milan Razým. „Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Byli po celý zápas lepší, aktivnější a vůbec k ničemu nás nepustili. My jsme jim to ale svým výkonem značně usnadnili. Hráli jsme bez pohybu, bez kontaktu. Náš výkon byl mdlý. Takhle bychom neměli šanci proti žádnému soupeři, natož proti favoritovi soutěže. Domácím můžeme jen pogratulovat k zaslouženému vítězství i výkonu," ocenil zkušený trenér výkon českobudějovických hokejistů.

Ani domácí asistent trenéra Radek Bělohlav neměl k výkonu svých oveček nějaké větší výhrady a v jeho hodnocení jednoznačně převažovala spokojenost. „Z naší strany to byl perfektně zvládnutý zápas. Třetí třetinu už jsme dohráli takticky. Jenom škoda, že jsme nepřidali ještě nějaký gól. Šancí na to byla spousta. Mrzela nás snad jen neproměněná přesilovka pět na tři. Tam jsme měli něco vymyslet. Jinak to byl z naší strany výborný výkon," nešetřil Radek Bělohlav chválou.

V brance Motoru se letos poprvé objevil Ondřej Bláha, jenž nahradil Davida Gábu, který odchytal úvodní tři zápasy. V nich rozhodně nezklamal, spolehlivý byl ale i Bláha proti Slavii. „Do sezony jsme šli se třemi brankáři. Na první zápasy byl jako jednička určený David Gába. Situace se postupně vykrystalizovala a rozhodli jsme se gólmany vyměnit. Stalo se," vysvětlil Bělohlav změnu na klíčovém postu brankáře.

V sestavě vítězů chyběl obránce Kolmann, kterého zlobí jeho operované koleno a nedovolilo mu nastoupit. Dlouhodobě mimo hru je kvůli problémům se zády další bek Dan Růžička.

Zatímco Motor před sezonou vyhlásil jako svůj jednoznačný cíl postup do extraligy, Slavia jako sestupující z nejvyšší soutěže prý až tak vysoké ambice nemá. Minimálně to tvrdí trenér Razým. „Máme úplně nový tým a sešli jsme se prakticky dva dny před prvním soutěžním utkáním. To jsme vlastně poprvé byli kompletní. Náš první úkol je dát se dohromady, vštípit týmu nějakou taktiku a přivést kluky ke kolektivnímu výkonu. Musíme se snažit dosahovat co nejlepších výkonů," vypočítával Razým nejbližší záměry.

Situaci ve Slavii přirovnal k té na jihu Čech před dvěma roky, kdy extraliga odešla do Hradce Králové a začal se budovat prakticky nový klub na zelené louce. „Tady také trvalo dva roky, než se to dalo dohromady. Vedení Slavie by si představovalo rychlejší návrat než za tři roky, ale musíme být realističtí. Dobře víme, že to nebude jednoduchá cesta," konstatoval Razým.

Slavia na jihu Čech skutečně moc nepřesvědčila, ale odepisovat se tento klub s velkou tradicí rozhodně nedá. Určitě bude postupem času patřit k adeptům na nejvyšší příčky.