Hostující trenér Jelínek dal tentokrát v brance přednost Gábovi a na post centra první formace vrátil Pajiče. Domácí postavili do branky českobudějovického Ondřeje Bláhu, jenž v Havířově hostuje práce z Motoru. A proti svým kamarádům si vedl znamenitě.

Úvodní třetina nabídla zajímavý hokej se šancemi na obou stranách. Jediný gól však zaznamenal Havířov. Bylo to v době, kdy z trestné lavice naskočil na led vyloučený Toman. Na konci vydařené domácí akce byl Kalus.

Ve druhé části hry Jihočeši přidali. Zatlačili soupeře, ale z několika šancí vyrovnávací gól dát nedokázali. A tak uhodili znovu Havířovští. Kurovského tutovku ještě stačil Gába fantastickým zákrokem zlikvidovat, ale o chvilku později se na něj sám řítil Jergl a nedal mu šanci – 2:0. Hosté naštěstí stačili bleskově kontrovat. Brankou do šatny je vrátil do hry Vráblík.

Ve třetím dějství Motor přitlačil. V přesilovce měl vyrovnání na hokejce Dostálek, ale Bláha ho dokázal vychytat. Na výborném domácím gólmanovi si pak vylámali zuby i jeho další spoluhráči.  

Hosté branku nevstřelili a nakonec sami inkasovali. Pět minut před koncem se v přesilovce prosadil Matai a krátce po něm dal definitivní razítko na konečný výsledek 4:1 Rác.

Branky a nahrávky: 16. M. Kalus (Jergl, Rác), 39. Jergl, 55. Matai (Sikora), 57. Rác (Jergl, Fronk)  – 40. Vráblík (Pýcha, Šulek). Vyloučení: 9:9 (navíc dom. Kalus 10 min. + do konce), využití: 1:0. Rozhodčí: Barek, Veselý – Maštalíř, Zídek. Diváci: 2114.

ČEZ Motor: Gába - Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Nedorost, Pajič, Čermák – Dostálek, Galamboš, Heřman - Crowder, Vlček, Šulek – Toman, J. Marek, Doktor. Trenéři Jelínek a L. Rob st.  

 

    

.