Do hostující branky se vrátil uzdravený Patera, jen na střídačce byl proti svému bývalému klubu připravený zkušený Čiliak. Z obrany vypadl zraněný Roth, v útoku kromě dlouhodobých marodů nadále chybí nemocný Přikryl.

Motor začal velmi dobře, pět minut byl lepší a pořádně vyzkoušel, jakou formu má Klimeš v brněnské brance. Jenže pak byl vyloučený Vydarený, elitní brněnská formace v přesilovce dokonale obelstila celou obranu soupeře a Mueller nemohl prázdnou klec minout – 1:0. Přitom se jednalo o první brněnskou střelu na branku v utkání…

Druhou početní výhodu Komety už Jihočeši naštěstí přežili bez úhony a sami udeřili rovněž v přesilovce. Při hře pět na tři vyrovnal famózní dělovkou přesně do horního růžku kapitán Pýcha. V první třetině Motor přestřílel domácí celek až neuvěřitelným způsobem 16:4 (!), ale skóre bylo vyrovnané 1:1…

Úvod druhé třetiny měl podobný scénář jako ta první. Hosté začali aktivněji, ale pak přišlo vyloučení Venkrbce. Přesilovka sice tentokrát gól nepřinesla, jenže krátce po jejím skončení už Kometa zase vedla. Dvořákovu střelu Patera jen vyrazil, Doležal nestačil pokrýt syna slavného otce Dávida Bondru a ten si dorážkou připsal ve svém prvním utkání v brněnském dresu premiérovou trefu.

To byl ale jen začátek průšvihu, který se na českobudějovický tým valil. Záhy hráli hosté v šesti a v přesilovce dal svůj druhý gól v utkání Mueller, když jeho střela z první s obrovskou dávkou štěstí proklouzla skrz Paterovu výstroj jen kousek za brankovou čáru…

Pak už to byl naprostý zmar. Při vlastní přesilovce se školácky nechal obrat o kotouč ve vlastní třetině Voženílek a Valský své sólo zakončil bekhendovým blafákem - 4:1. Za Paterova záda poté zapadl i kotouč, který se po Freibergsově nahození náhodně odrazil od boku obránce Slováčka do vlastní sítě. Schneider v přesilovce zvýšil už na 6:1. Doležal sice korigoval, ale katastrofální druhou třetinu z pohledu Jihočechů zakončil Zaťovičův gól na 7:2.

Zůstává až rozum stát nad tím, s jakou pravidelností dokáže Motor ztrácet dobře rozehrané zápasy. Těžko uvěřit, že by ještě o Vánocích mělo mužstvo platit tak velkou nováčkovskou daň.

V závěrečném dějství už domácí naštěstí nebyli až tak hladoví. Přesto při přesilovce pět na tři přidal Holík osmý gól. Hostím slouží ke cti, že utkání nezabalili a dvěma góly snížili na 8:4. Trefili se Venkrbec a v přesilovce Voženílek. Poslední slovo ale měli domácí. Šoustal brilantně proměnil trestné střílení a potupnou desítku završil v samotném závěru svým třetím gólem Mueller.

Branky a nahrávky: 6. Mueller (P. Holík), 26. D. Bondra (F. Dvořák, O. Němec), 28. Mueller (P. Holík, F. Král), 34. Valský, 35. Freibergs (Kusko), 36. Schneider (Mueller, F. Král), 39. Zaťovič (Klepiš), 42. P. Holík (Mueller, Klepiš), 55. Šoustal z tr. stř., 59. Mueller (L. Horký) – 12. Pýcha (Michnáč), 39. Zd. Doležal (Forman, Venkrbec), 45. Venkrbec (Christov, Jonák), 51. D. Voženílek (Zd. Doležal, Pýcha). Vyloučení: 6:9 (navíc host. Plášil 10 min.), využití: 4:2, v oslabení: 1:0. Rozhodčí: Hodek, Micka – Ganger, Klouček. Bez diváků.
Kometa: Klimeš – F. Král, Pyrochta, Barinka, O. Němec, Gulaši, Freibergs, Bartejs - K. Plášek ml., P. Holík, Mueller – Zaťovič, Klepiš, Schneider – Valský, Kusko, D. Bondra – L. Horký, F. Dvořák, Šoustal. Trenéři Zábranský a Horáček.
Motor: Patera – Plášil, Pýcha, Slováček, Vydarený, Lytvynov, Suchánek – Zd. Doležal, Venkrbec, Forman – Michnáč, Gilbert, Karabáček – D. Voženílek, Jonák, Christov - Prokeš, Adamský. Trenéři Prospal a Totter.